Vesti
Saopštenja

“Srpski zid plača” biće postavljen ispred amabasade SAD-a

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji najavilo je da će “Srpski zid plača” postaviti ispred ambasade SAD-a u Beogradu.
“Srpski zid plača” biće postavljen ispred amabasade SAD-a
Srpski zid plača u Beogradu (Foto in4s.net)

Kako se navodi u saopštenju, ovo Udruženje je na to prinuđeno jer “Amerika štiti komandante terorističke OVK”.

“Mi porodice žrtava ćemo zbog pravde za srpske žrtve postaviti ‘Srpski zid plača’ ispred američke ambasade i danonoćno ćemo u šatorima biti ispred ambasade sa jednim jedinim zahtevom, a to je da Amerika, Kfor, Nato, Unmik i Eulek odmah uhapse Ramuša Haradinaja i ostale komandante terorističke OVK“, navodi se u saopštenju.

Iz ovog Udruženja navode da su SAD zahtevale da se srpski generali isporuče Haškom tribunalu zbog navodnih zločina nad Albancima.

“Američko – Haški tribunal je jedino ignorisao srpske žrtve dok albanske zločince štiti i omogućava im mesta premijera, predsednika, ministara u takozvanoj Republici Kosovo i time im daje državni imunitet ciljano da bi izbegli odgovornost zbog zločina nad Srbima, Romima...”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020