Vesti
Saopštenja

Srpski predstavnici čestitali praznik

Povodom praznika Kurban bajram čestitke građanima uputili su srpski političari sa Kosova.
Srpski predstavnici čestitali praznik
Molitva u džamiji (Foto arhiva Kim)

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je građanima Kosova islamske veroispovesti praznik uz želje da ga provedu uz najbliže i prijatelje u dobrom zdravlju miru i toleranciji.
 
„Neka radost velikog praznika, još jednom potvrdi i afirmiše trajnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i poštovanju u želji da se ojača međusobno poverenje za opšte jedinstvo gde će se verske zajednice razvijati i izgrađivati“, rekao je Jevtić u čestitci.
 
I gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović čestitao je svima koji danas slave Kurban bajram uz poruku da „i ovaj praznik ojača zajedničke napore ka izgradnji jedinstva svih verskih zajednica na teritoriji opštine Gračanica.
 
„Svaki praznik pa i Kurban bajram treba da nas podseti na važnost međusobnog poverenja, razumevanja, dijaloga i tolerancije kao pretpostavku za suživot u miru, sreći i opštem dobru za svakog čoveka i društvo u celini“, poručio je Stojanović.Ostale vesti

Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020
Kurti pozitivan na koronavirus
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je pozitivan na koronavirus i da će ostati u samoizolaciji.
  • 28.10.2020
Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
  • 26.10.2020