Vesti
Saopštenja

Srpski predstavnici čestitali praznik

Povodom praznika Kurban bajram čestitke građanima uputili su srpski političari sa Kosova.
Srpski predstavnici čestitali praznik
Molitva u džamiji (Foto arhiva Kim)

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je građanima Kosova islamske veroispovesti praznik uz želje da ga provedu uz najbliže i prijatelje u dobrom zdravlju miru i toleranciji.
 
„Neka radost velikog praznika, još jednom potvrdi i afirmiše trajnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i poštovanju u želji da se ojača međusobno poverenje za opšte jedinstvo gde će se verske zajednice razvijati i izgrađivati“, rekao je Jevtić u čestitci.
 
I gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović čestitao je svima koji danas slave Kurban bajram uz poruku da „i ovaj praznik ojača zajedničke napore ka izgradnji jedinstva svih verskih zajednica na teritoriji opštine Gračanica.
 
„Svaki praznik pa i Kurban bajram treba da nas podseti na važnost međusobnog poverenja, razumevanja, dijaloga i tolerancije kao pretpostavku za suživot u miru, sreći i opštem dobru za svakog čoveka i društvo u celini“, poručio je Stojanović.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020