Vesti
Saopštenja

Srpski ministr i poslanici: Važno da se ne donose jednostrane odluke

Bezbednost Srba i ostalih nevećinskih naroda, sigurnost od islamskog radikalizma i neophodnost pune prisutnosti KFOR-a na Kosovu bile su teme današnjeg susreta srpskih ministara u vladi Kosova i poslanika Srpske liste sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotmeler.
Srpski ministr i poslanici: Važno da se ne donose jednostrane odluke
Predstavnici Srpske liste za zamenicom generalnog sekretara NATO-a (Foto Mzzp)

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić podvukao je da je neophodno prisustvo KFOR-a na Kosovu jer su ove međunarodne snage „garant mira, stabilnosti i aktivnog delovanja i podrška u procesu izgradnje stabilnog, demokratskog, multietničkog sistema“.

Na sastanku kojem su prisustvovali i ministar administracije Ivan Teodosijević i zamenik ministra policije Milan Radojević ali poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova iznet je stav o formiranju vojske Kosova.

“Srpska lista ne zatvara vrata za razgovor na bilo koju temu ako se uvaže stavovi i potrebe Srba na Kosovu. Važno je, kako je rečeno, da se ne donose jednostrane odluke oko bilo koje teme. Posebno je naglašeno važnost nastavka dijaloga između Beograda i Prištine jer dijalog nema alternative”, navodi se u saopštenju posle sastanka.

Rouz Gotmeler je, kako je saopšteno, istakla da se zalaže i da će se i dalje zalagati da KFOR obezbedi sigurno okruženje za sve narode na Kosovu.

Na sastanku je rečeno da je Vlada Kosova u saradnji sa KFOR-om, spremna da na pravi i adekvatan način odgovori na sve bezbednosne izazove kako bi obezbedila mir i stabilnost jer su mir i stabilnost osnovni činioci daljeg napretka kosovskog društva.Ostale vesti

UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021