Vesti
Saopštenja

Srpska: Poništavanje izbornih rezultata politička odluka

"Poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš je politička odluka Prištine kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju građana srpske nacionalnosti", saopšteno je iz Srpske liste nakon odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da poništi rezultate izbora za gradonačelnika ove opštine.
Srpska: Poništavanje izbornih rezultata politička odluka
Ilustracija (Foto Kim)

U saopštenju Srpske liste se novodi da se Izborni panel za žalbe i predstavke stavio se u službu onih koji žele da u srpskim opštinama, mimo volje naroda, instaliraju poslušnike čiji bi zadatak bio da rade protiv interesa srpskog naroda.

"Podsećamo da je, prema podacima Centralne izborne komisije, na nedavno održanim lokalnim izborima kandidat Srpske liste Dragan Petković osvojio 59 odsto glasova. Ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste ne može se  poništiti postizbornim pseudopravnim marifetlucima jer niko ne može da pobedi volju naroda".

Iz Srpske liste poručuju da će se jasno i odlučno izboriti za položaj i prava koja pripadaju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Srpska lista će pobediti na svim izborima, koliko god puta oni bili ponavljani, jer srpski narod je nedvosmisleno stao iza nas i naučio da pobeđuje, i ništa i niko mu više to ne može oduzeti. A političke posledice ovakvog neiskrenog odnosa prema Srpskoj listi i srpskom narodu osetiće svi oni u Prištini koji misle da ćemo biti samo dekor u institucijama", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021