Vesti
Saopštenja

“Srpska”: Podržavamo formiranje institucija, nismo u koaliciji

"Kako bi sprečila zlonamerno stvaranje konfuzije u javnost” Srpska lista saopštila je danas da još uvek nije doneta odluka o stupanju u bilo kakve koalicije.
“Srpska”: Podržavamo formiranje institucija, nismo u koaliciji
Poslanici Srpske liste sa Goranom Rakićem (Foto Kim)

Kako se ističe u saopštenju predsednika Gorana Rakića “Srpska lista” podržava formiranje institucija na Kosovu u skladu sa voljom građana izraženom na izborima i očekuje da politički akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je “Srpska” spremna da učestvuje.

“Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena”, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da će odnos prema albanskim strankama zavisiti isključivo od toga da li će pokazati razumevanja za probleme i želje Srba.
“A naši zahtevi su jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021