Vesti
Saopštenja

Srpska osudila napad na kuću Z. Lazića

Poslanici Srpske liste osudili su napad na porodičnu kuću Zlatka Lazića. Ovom prilikom apeluju na nadležne organe da pronađu počinioce jer se, kako navode, samo na taj način mogu zaustaviti „neprimereni bombaški napadi širom KiM“.
Srpska osudila napad na kuću Z. Lazića
Predstavnici Srpske liste (Foto arhiva Tanjug)

„Nažalost u toku od samo jendog dana, na Kosovu i Meothiji zabeležena su dva bombaška napada čije su mete objekti u srpskim sredinama, a što je jako zabrinjavajuće i što ukazuje na nedovoljnu zaštićenost i obezbeđenost, ne samo srpskih kuća, već i javnih i značajnih objekata u srpskim sredinama“, piše u saopštenju Srpske.

Poslanici Srpske apeluju na Policiju Kosova da što pre pronađe počinioce ovog incidenta.Ostale vesti

“Maske su obavezne u svim aktivnostima izvan svojih domova”
Mnistar zdravlja Armend Zemaj potpisao je odluku o opštim merama zaštite od koronavirusa. U odlici se navodi “da su građani Kosova obavezni da nose maske tokom svih aktivnosti izvan svojih domova, kao i da je obavezna fizička udaljenost”.
  • 27.09.2020
Danas se obeležava Evropski dan jezika. Iz Kancelarije poverenika za jezike koja funkcioniše pri kabinetu premijera Kosova ističu da je upravo situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala "koliko neke insitucije nisu bile spremne da sprovedu Zakon i istovremeno i pravovremeno svim zajednicama pruže neophodne informacije".
  • 26.09.2020
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
  • 26.09.2020
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
  • 26.09.2020
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020