Vesti
Saopštenja

“Srpska” o problemima sa dokumentima

Predstavnici Srpske liste razgovarali su danas sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova o problemu oko izdavanja ličnih dokumenata.
“Srpska” o problemima sa dokumentima
Predstavnici Srpske na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova (Foto Srpska lista)

Kako je saopšteno, sastanak je organizovan na zahtev predstavnika “Srpske liste”, a prisutni su bili ministrar unutrašnjih poslova Flamir Sefaja poslanik i predsednik odbora za prava i interese zajednica i povratak Igor Simić, potpredsednik Skupštine Slavko Simić i zamenik Ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

“Na sastanku je između ostalog bilo reči o rešavanju problema oko prava građana na dobijanje ličnih dokumenata. Poseban fokus je bio na upotrebu pasoša koje izdaju organi Republike Srbije, ali i venčanih izvoda, izvoda rođenih i umrlih, kao i upotrebu vozačkih dozvola, a u skladu sa sporazumom o slobodi kretanja”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je ministar Sefaj izrazio stav da se ova pitanja moraju rešiti u skladu sa zakonom, kako bi svi građani imali jednaka prava pristupa dokumentima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021