Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Predstavnici Srpske liste (Foto arhiva Kim)

Navodi se da je hapšenje na severu Kosova urađeno “sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Кosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu”.

Iz Srpske liste podsećaju javnost da je “prošle godine, 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Кosova i Metohije”, te da se situacija ponovila.

Srpska lista zahteva da se “neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, kao i da odgovornost za mir i bezbednost svih građana na Kosovu snose Unmik, Kfor, Eeleks i ostale organizacije.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

 • Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  "Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, na početku Pariskog mirovnog foruma, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane