Vesti
Saopštenja

Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.
Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih
Predstavnici Srpske liste (Foto arhiva Kim)

Navodi se da je hapšenje na severu Kosova urađeno “sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Кosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu”.

Iz Srpske liste podsećaju javnost da je “prošle godine, 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Кosova i Metohije”, te da se situacija ponovila.

Srpska lista zahteva da se “neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, kao i da odgovornost za mir i bezbednost svih građana na Kosovu snose Unmik, Kfor, Eeleks i ostale organizacije.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020