Srpska lista traži hitno povlačenje odluke o porezu

Srpska lista zahteva povlačenje odluke o povećanju poreza od 10 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH. U suprotnom će građane pozvati na mirne proteste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Ističe se da će poslanici te liste ubuduće u Skupštini Kosova delovati opoziciono i podržati svaki predlog za rušenje vlade zbog ovakvih mera i odnosa vlasti prema interesima Srba, prema Srbiji i regionu.

"Ne tražimo ništa novo, već zahtevamo poštovanje postojećeg CEFTA sporazuma, konačni početak primene briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugih obaveza prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i svima u regionu", navodi se u saopštenju.

Najavljuju da će ukoliko Priština ne povuče protivpravne mere, pozvati građane na mirne proteste.

"Srpska lista je prinuđena da se odluči na ovakav vid političkog delovanja kako bi zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine", navodi se u saopšetnju.

Navode da Srbi na KiM ne žele i ne mogu da budu taoci "neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane