Srpska lista: Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na KIM

"Srpska lista i srpski narod na Кosovu i Metohiji apsolutno su svesni pretnji i svih pojačanih pritisaka na Srbe koji će, od strane političkih prvaka kosmetskih Albanaca i njihovih sponzora, uslediti nakon ostavke Ramuša Haradinaja. Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima", saopšteno je iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

U saopštenju navode da najnoviji politički potezi Prištine imaju za cilj homogenizaciju albanskih političkih partija.

"Što po pravilu znači još veći pritisak na Srbe na Кosovu i Metohiju i njihove legitimne predstavnike, u cilju urušavanja jedinstva i iseljavanja našeg naroda".

"Predstojeće takmičenje u našoj južnoj pokrajini, zarad sticanja jeftinih političkih poena, biće borba između političkih predstavnika kosmetskih Albanaca ko će pokazati veću mržnju prema Srbima na КiM i Srbiji, i na to želimo bez skrivanja i na vreme da upozorimo", dodaje se u saopštenju.

"Poručujemo svima onima u Prištini i međunarodnoj zajednici koji ovo režiraju da smo razumeli sve njihove perfidne političke manipulacije i igre kojima se služe i da neće uspeti da nas slome, pobede i oteraju, jer smo svesni i jedinstva i podrške našeg naroda, države Srbije i predsednika Vučića".

Zbog svega navedenog, iz Srpske liste očekuju "još veću i jaču podršku naše države opstanku srpskog naroda na Кosovu i Metohiji u zaštiti mira i bezbednosti, a Srbe u pokrajini pozivamo na uzdržanost, sabornost i jedinstvo".

"Srpska lista će, bez sumnje, nastaviti da, uz neraskidivu i neprekidnu saradnju sa predsednikom i državom Srbijom štiti interese srpskog naroda, a pre svega pravo na mir, opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima. Današnje reči našeg predsednika Aleksandra Vučića nama na КiM daju veru, snagu i uverenje da ćemo svi zajedno obezbediti bezbednost i prosperitet Srba na КiM", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane