izjavu pregovarača Prištine u briselskom dijalogu po pitanju formiranja ZSO, Srpska lista navodi da nije iznenađena, ali je razočarana stavom Avnija Arifija." />

Srpska lista: Šamar briselskom dijalogu

Reagujući na izjavu pregovarača Prištine u briselskom dijalogu po pitanju formiranja ZSO, Srpska lista navodi da nije iznenađena, ali je razočarana stavom Avnija Arifija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

Navodi da je ovakva izjava "novi šamar briselskom dijalogu".

„Očekujemo da Evropska unija, čiji su izaslanici predstavnicima Srpske liste na sastancima više puta ponovljali da je formiranje Zajednice srpskih opština nesporna obaveza Prištine i da će Briselski sporazum biti implementiran u potpunosti, iznese jasnu reakciju na ovaj stav Prištine”, saopštava Srpsla lista.

Srpska lista napominje da posle ovakve izjave više ne dovodi u pitanje odnos Prištine prema ZSO i briselskom dijalogu.

„Ipak, dobra strana ove izjave je da više nemamo iluzije, i da se potvrđuje uverenje predsednika Vučića, direktora Đurića ali i celog srpskog naroda da Priština nikada neće iskreno ispuniti svoje obaveze. S tim u vezi, željno iščekujemo stav EU kao posrednika u dijalogu”, stoji u saopštenju.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane