Vesti
Saopštenja

“Srpska lista”: Pronaći rešenje za nastavak rada parlamenta

Poslanici “Srpske liste” danas nisu priustvovali sednici Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se izabere predsedništvo ovog zakonodavnog tela.
“Srpska lista”: Pronaći rešenje za nastavak rada parlamenta
Poslanici Srpske liste sa Goranom Rakićem (Foto Kim)

Kako se navodi u obrazloženju koje je “Srpska lista” dostavila medijima, današnjim izostankom daje se prostor albanskim partijama da pronađu dovoljan broj glasova za nastavak rada parlamenta.

Prethodno je istaknuto da je “Srpska lista” kao odgovorna politička partija je juče pokazala da ne želi da koči formiranje institucija koje treba da rešavaju probleme građana.

“Srpska lista je spremna da se uključi u rad institucija boreći se za bolji život građana, u vezi sa tim duboko verujemo da će se svi učesnici u narednim danima odgovornije ponašati i prema ovom procesu ali i prema građanima”, navedeno je u saopštenju.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021