Srpska lista: Priština nas neće slomiti

Povodom razrešenja Nenada Rikala sa funkcije ministra u Vladi Kosova, Srpska lista je saopštila da u toj partiji ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa i da su zato u ostavci od marta prošle godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpska lista (Foto Kim arhiva)

"Nikada i ni po koju cenu nećemo pristati da budemo nečiji folklor i dekoracija", navela je Srpska lista.

Iz ove parlamentarne stranke u ostavci, poručuju da kosovska Vlada nema legitimitet bez učešća legitimnih predstavnika srpskog naroda u Skupštini.

"Srpska lista svoju snagu crpi iz podrške srpskog naroda, te nas Priština neće slomiti, a današnja odluka čini nas još jačim i odlučnijim da se borimo za svoj narod", navodi se u saopštenju nakon odluke premijera Kosova Ramuša Haradinaja da smeni Rikala.

Ostale vesti

  • Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

    Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

    Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane