Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Predizborni skupovi u Kosovskom Pomoravlju

"Srpska lista" je sa svojim kandidatima za poslanike u Skupštini Kosova održala juče predizborne skupove u Ranilugu i Šilovu.
Srpska lista: Predizborni skupovi u Kosovskom Pomoravlju
Predizborni skup u Ranilugu (Foto Srpska lista)

U saopštenju sa skupova, koje je ova lista dostavila medijima, ističe se da je poruka Srbima da na izbore izađu u što većem broju.

Branimir Stojanović je za listu, čiji je nosilac, rekao da joj je cilj okupljanje različitih stranaka na jednom mestu, sa samo jednim, srpskim interesom.

Predsednik SLS-a i kandidat Srpske liste za poslanika Slobodan Petrović je poručio da su ovo "izbori za opstanak, bolji život i povratak" onih koji su napustili Kosovo.

Poslanik u Skupštini Srbije Vladeta Kostić upozorio je da je od velikog značaja da niko na dan izbora ne ostane kući, "da vide svi i Albanci i međunarodna zajednica, koliko nas ima".

Na predizbornom skupu govorili su i kandidati Srpske liste iz Kosovskog Pomoravlja.



Ostale vesti

Osmanijeva i Bjornstad o nabavci vakcina protiv kovida-19
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani sastala se sa norveškim specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim je razgovarala o nabavci vakcina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Norveške Erik Grondahl.
  • 08.03.2021
Popović čestitao Međunarodni dan žena
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je u svim pripadnicama nežnijeg pola Međunarodni dan žena. 
  • 08.03.2021
Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021