Vesti
Saopštenja

Srpska lista pozvala na smanjenje potrošnje struje

Srpska lista je pozvala sve građane da pokažu solidarnost i odgovornost i smanje potrošnju električne energije.
Srpska lista pozvala na smanjenje potrošnje struje
Ilustracija (Foto Pixabay)

„Zimski je period i važno je da racionalnom potrošnjom svako ima dovoljno električne energije“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kosovska elektrodistributivna korporacija (KEDS) uvela je 23. decembra dvočasovne restrikcije u snabdevanju električnom energijom.

Planom redukcije je predviđeno osam sati napajanja strujom i dva sata bez napajanja, kao i da restrikcijom budu ravnomerno obuhvaćena sva područja.

Ministarstvu privrede Kosova stiglo je više hiljada prijava građana o restrikcijama struje koje traju i po devet sati u pojedinim sredinama, poput Prilužja, najvećeg srpskog sela u opštini Vučitrn.

Iz ovog ministarstva juče je saopšteno da pripremaju dosije prijava građana o sumnjama u istinotost informacija o razlozima restrikcija električne energije na osnovu kojeg će kosovska policija pokrenuti istragu.Ostale vesti

Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022
Usvojen budžet RTK za ovu godinu
Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na današnjoj sednici usvojio projekciju budžeta za 2022. godinu u iznosu od preko 10,5 miliona evra.
  • 22.01.2022