Vesti
Saopštenja

Srpska lista pozvala na smanjenje potrošnje struje

Srpska lista je pozvala sve građane da pokažu solidarnost i odgovornost i smanje potrošnju električne energije.
Srpska lista pozvala na smanjenje potrošnje struje
Ilustracija (Foto Pixabay)

„Zimski je period i važno je da racionalnom potrošnjom svako ima dovoljno električne energije“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kosovska elektrodistributivna korporacija (KEDS) uvela je 23. decembra dvočasovne restrikcije u snabdevanju električnom energijom.

Planom redukcije je predviđeno osam sati napajanja strujom i dva sata bez napajanja, kao i da restrikcijom budu ravnomerno obuhvaćena sva područja.

Ministarstvu privrede Kosova stiglo je više hiljada prijava građana o restrikcijama struje koje traju i po devet sati u pojedinim sredinama, poput Prilužja, najvećeg srpskog sela u opštini Vučitrn.

Iz ovog ministarstva juče je saopšteno da pripremaju dosije prijava građana o sumnjama u istinotost informacija o razlozima restrikcija električne energije na osnovu kojeg će kosovska policija pokrenuti istragu.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022