Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Poseta premijera važna za sve

Poseta premijera Vučića Kosovu je važna za sve narode koji žive ovde, saopštili su poslanici Srpsle liste ističući da će ova poseta doprineti "učvršćivanju mira, stabilnosti i jedinstva srpskog naroda".
Srpska lista: Poseta premijera važna za sve
Poslanici Srpske liste (Foto Kim)

"Poseta premijera je jasan pokazatelj njegove brige, požrtvovanja, i poštovanja prema srpskom narodu na KiM i sigurno da su ova tri načela premijeru prioritet nad prioritetima. Takođe jasna je njegova borba i odlučnost da stvori jaku osnovu za budućnost kosovkih Srba, i jasno je da je uspeo ono sto drugi pre njega nisu, a to je da poslednje tri godine snažno politički i ekonomski pozicionira Srbiju i poboljša imidž Srbije u međunarodnim političkim krugovima", piše u saopštenju Srpske.

Iz Srpske ističu da zbog svega navedenog treba sa ponosom da "dočekamo svog premijera jer je ovo prilika da svi zajedno pokažemo da Aleksandar Vučić ima snažnu podršku onih o čijoj budućnosti se odlučivalo".Ostale vesti

Vojno-medicinski tim iz Italije pomaže Kosovu protiv virusa
Italijanski vojno-medicinski tim koji je stigao početkom septembra će u narednim nedeljama pružati podršku Kosovu u borbi protiv kovida-19.
  • 22.09.2020
Opština Gračanica obezbedila školski pribor za prvake
Podela poklona, počela je dodelom školskog pribora prvacima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lepini (i isturenim odeljenjima u Radevu, Batusu i Skulanevu) i OŠ „Sveti Sava“ u Sušici, saopšteno je iz Opštine Gračanica. 
  • 22.09.2020
Odabrano 60 mladih evropskih ambasadora Zapadnog Balkana
„Šezdeset mladih ljudi će preuzeti uloge prvih članova ove nove regionalne mreže mladih, razvijajući veštine i razmenjujući ideje, promovišući evropske vrednosti i mogućnosti koje im pruža Evropska unija“, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije, povodom proglašenja pobednika takmičenja za mlade evropske ambasadore.
  • 21.09.2020
Ambasadori Kvinte pozivaju na poštovanje Specijalnog suda
Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država pozivaju Vladu i Skupštinu Kosova da se usprotive bilo kakvim pokušajima podrivanja ili diskreditovanja misije Specijalizovanih veća Kosova (SVK) i Specijalizovanog tužilaštva  (STK) i da osiguraju da mogu da izvršavaju svoju misiju u skladu sa Ustavom, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini.
  • 18.09.2020
Završetak renoviranja kolektivnog centra ”Bergen” do kraja godine
U toku je renoviranje 24 stambene jedinice kolektivnog centra “Bergen” u Ugljaru. Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.
  • 17.09.2020
Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19
Italijanski karabinjeri iz Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfor-a donirali su Kosovskoj policiji 22 generatora ozona za dezinfekciju kancelarija i vozila od virusa, bakterija i drugih patogena, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 17.09.2020