Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Plan Prištine osuđen na neuspeh

"Namera Prištine i Dželjalj Svečle da Srbe ubede da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka je osuđena na neuspeh, jer srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće slušati Aljbina Kurtija pa makar snimao i igrane filmove, već isključivo svog predsednika Aleksandra Vučića kome bezrezervno veruje", navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.
Srpska lista: Plan Prištine osuđen na neuspeh
Srpska lista (Foto Tanjug)

"Brutalnim lažima, da predsednik Vučić crta nekome metu na čelo, kako je izjavio Dželjalj Svečla je pokušaj da se prikrije neuspeh Prištine da sprovedu u delo plan i ukinu srpske registarske oznake" navedeno je.

Nepoverenje prema Vladi u Prištini i neposlušnost Srba na severu je očigledna i to nikakve pretnje, laži i spinovi Dželjalj Svečla neće promeniti, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista se pita "kako to Svečla planira da oduzme 9000 vozila na severu Kosova i Metohije, i da li je svestan da je pravo raspolaganja privatnom svojinom neprikosnoveno".

Navodi Srpska lista "želimo da izrazimo sumnju, tj da nas ne bi iznenadilo da je kod pomenutog lica u opštini Leposavić požar podmetnuo on sam pod nagovorom nekoga iz Prištine kome je u interesu da Svečli da razlog da napadne predsednika Vučića i opravda nikakav odziv građana za preregistraciju vozila".Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022