pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija"." />

Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto prinskrin Srpska lista)

U saopštenju od osam tačaka dostavljenom medijima, navodi se da je "Petrović svojim prisustvom i uzdržanim glasom na sednici skupštine u Prištini (predsednik Vučić je i izjavio da je dao kvorum) omogućio usvajanje platforme koja se poziva na neupitnost nezavisnosti i celovitosti tzv. Kosova, koja je platforma protiv dijaloga i normalizacije odnosa. Bez njegovog prisustva i uzdržanog glasa, 60 albanskih glasova ne bi bilo dovoljno da kosovski Albanci usvoje ovu platformu". Kao dokaz za ovu tvrdnju, saopštenju je priložena i fotografija.

Petroviću je, navodi se, "patron Dragan Đilas".

"Slobodan Petrović je poslao Mladena Stankovića, koji je član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke da sa Draganom Đilasom šeta po Kosovu i Metohiji i koordinišu proteste „1 od 5 milionera“ na KiM, a isti čovek je u ime Slobodana Petrovića, Samostalne liberalne stranke i njihovih mentora, bio zadužen za organizaciju posete Vuka Jeremića Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da su "Samostalna liberalna stranka i Slobodan Petrović u prošlosti glasali su za ukidanje nadgledane nezavisnosti Kosova i time podržali ovu tvorevinu na najdirektniji način, protivno interesima srpkog naroda, čime su najdirektnije prekršili i pljunuli na Ustav Republike Srbije", kao i da su glasali za "demarkaciju takozvane Republike Kosovo sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom".

Petroviću se u saopštenju dalje pripisuju "promovisanje kosovske vojske" i "regrutacija srpskih mladića u tu paravojnu formaciju", spočitava neiskren odnos sa ubijenim Oliverom Ivanovićem, izgled partijske zastave, kao i neosuđivanje napada na Srbe "u poslednje dve godine".

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane