pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija"." />

Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto prinskrin Srpska lista)

U saopštenju od osam tačaka dostavljenom medijima, navodi se da je "Petrović svojim prisustvom i uzdržanim glasom na sednici skupštine u Prištini (predsednik Vučić je i izjavio da je dao kvorum) omogućio usvajanje platforme koja se poziva na neupitnost nezavisnosti i celovitosti tzv. Kosova, koja je platforma protiv dijaloga i normalizacije odnosa. Bez njegovog prisustva i uzdržanog glasa, 60 albanskih glasova ne bi bilo dovoljno da kosovski Albanci usvoje ovu platformu". Kao dokaz za ovu tvrdnju, saopštenju je priložena i fotografija.

Petroviću je, navodi se, "patron Dragan Đilas".

"Slobodan Petrović je poslao Mladena Stankovića, koji je član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke da sa Draganom Đilasom šeta po Kosovu i Metohiji i koordinišu proteste „1 od 5 milionera“ na KiM, a isti čovek je u ime Slobodana Petrovića, Samostalne liberalne stranke i njihovih mentora, bio zadužen za organizaciju posete Vuka Jeremića Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da su "Samostalna liberalna stranka i Slobodan Petrović u prošlosti glasali su za ukidanje nadgledane nezavisnosti Kosova i time podržali ovu tvorevinu na najdirektniji način, protivno interesima srpkog naroda, čime su najdirektnije prekršili i pljunuli na Ustav Republike Srbije", kao i da su glasali za "demarkaciju takozvane Republike Kosovo sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom".

Petroviću se u saopštenju dalje pripisuju "promovisanje kosovske vojske" i "regrutacija srpskih mladića u tu paravojnu formaciju", spočitava neiskren odnos sa ubijenim Oliverom Ivanovićem, izgled partijske zastave, kao i neosuđivanje napada na Srbe "u poslednje dve godine".

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane