Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Opoziciji propala nada da će Vučić ’’potpisati kapitulaciju"

Srpska lista saopštila je da je opoziciji propala nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić da "potpiše kapitulaciju i preda Kosovo i Metohiju", kao i da pružaju "punu podršku da nastavi borbu za formiranje Zajednice srpskih opština".
Srpska lista: Opoziciji propala nada da će Vučić ’’potpisati kapitulaciju
Srpska lista (Foto Kim)

"Nakon što je kvazi opoziciji u Beogradu propala nada da će predsednik Vučić potpisati kapitulaciju i predati Кosovo i Metohiju, sada umesto izvinjenja Goran Bogdanović, koji živi u Beogradu, koji se lažno predstavlja da živi u Leposaviću, Rada Trajković koja živi na Savskom Vencu a predstavlja se kao predstavnik Srba sa Кosova i Metohije, Boško Obradović koji se lažno predstavlja patriotom a sve radi protiv interesa srpskog naroda, Miloš Jovanović, koji se lažno predstavlja kao Srbin, a krije da je i Francuz i svi njima slični nastavljaju da lažu i napadaju predsednika Vučića a ni reč da kažu protiv Кurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju nezavisno Кosovo", navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, oni biraju da sa "strane kao šibicari gledaju kako da se domognu fotelja i na leđa Aleksandra Vučića postave još više tereta, a neki i da mu sa tih istin leđa oderu kožu".

"Da stvar bude gora, jedini tračak nade za Srbe na Кosovu i Metohiji, Zajednicu srpskih opština nabrojani jahači apokalipse nazivaju porazom, predstavljajući je kao nešto što ne treba Srbima na ovim prostorima ponavljajući reči Aljbina Кurtija".

Srpski narod na Кosovu i Srpska lista, kako se navodi u saopštenju, kao legalan i legitiman predstavnik pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za formiranje Zajednice srpskih opština u skladi sa dogovorom iz 2013. i 2015. godine kako bi imali krovnu instituciju srpskog naroda koja će zaštiti pojedinačna i kolektivna prava srpskog naroda i stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak na Кosovo i Metohiju.Ostale vesti

Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Hovenijerom
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o predstojećim vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, kao i ispunjavanju zahteva zbog kojih su napustili kosovske institucije, saopšteno je iz ove partije. 
  • 20.03.2023
Gračanica: Tribina o pokajanju, predavač otac Sava Janjić

Eparhija raško-prizrenska i Dom kulture „Gračanica“ povodom vaskršnjeg posta sutra, u utorak 21. marta, s početkom u 19 časova organizuju duhovnu tribinu „Pokajanje kao promena uma i načina života“. Na tribini će govoriti arhimandrit Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani.

  • 20.03.2023
Kancelarija za KiM: Na meti lopova još tri srpske kuće
Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 19.03.2023
Kurti sa Eskobarom: Delegacija Kosova putuje u Ohrid sa dobrom voljom, namerama i verom

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Sedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom dan pred sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Orhidu. Dvojica sagovornika razgovarala su o susretu u Severnoj Makedoniji, evropskom predlogu, pripremama i očekivanjima od sastanka, saopšteno je medijima iz kosovske vlade. 

  • 17.03.2023
Osmani imenovala tužioce sa početnim mandatom

Na predlog Tužilačkog saveta Kosova predsednica Vjosa Osmani imenovala je danas 21 tužioca sa početnim mandatom na tri godine, dok će isti biti sistematizovani u osnovnim tužilaštvima, saopšteno je medijima.

  • 17.03.2023
Petković: Dužni smo da se sećamo naših stradalnika, porušenih kuća i svetinja
"Bliže se dve decenije, tačnije 19 godina, od jednog od najtežih masovnih zločina u novijoj evropskoj istoriji – martovskog pogroma nad srpskim narodom na Кosovu i Metohiji – i u međuvremenu, ne samo da smo ostali uskraćeni za kažnjavanje odgovornih, već smo svedoci da je politička i društvena atmosfera iz koje je ovaj strašan događaj proistekao i dalje prisutna i da je, štaviše, šovinizam i mržnja do danas ideološka konstanta u Prištini", naveo je Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković povodom 19 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu.
  • 17.03.2023