Vesti
Saopštenja

Srpska lista o učesnicima protesta u Mitrovici: Žele pozicije od Kurtija

"Dok Кurti sastavlja listu za hapšenje i odstrel predstavnika Srpske liste, preti im zatvorom i progonom, kvazi opozicionari, cirkuzanti i lažne patriote po nalogu Кurtija i po istoj matrici napadaju te iste predstavnike Srpske liste za koje glasa 95% Srba i koji su danas bili sa svojim narodom u Štrpcu", saopštila je Srpska lista povodom današnjeg okupljanja u Kosovskoj Mitrovici.
Srpska lista o učesnicima protesta u Mitrovici: Žele pozicije od Kurtija
Detalj sa protesta u Mitrovici (Foto KoSSev)

"Nažalost, umesto da sa Кosova i Metohije, drugog dana Božića ode slika jedinstva, kakvo je pokazano u Štrpcu, da se jednim glasom usprotivimo Кurtijevom planu da Srbi nestanu, političke secikese i cirkuzanti iz opozicionih stranaka Dveri Boška Obradovića, Narodne stranke Vuka Jeremića i kvazi patriotskih organizacija sakupili su 43 svoja poslušnika da pljuju sopstvenu državu, predsednika Aleksandra Vučić, predstavnike Srpske liste pa čak i da prozivaju patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve", stoji u saopštenju.

Kako su naveli, više hiljada Srba u Štrpcu danas je jasno poručilo dosta represivnom, diktatorskom režimu Aljbina Кurtija i pružilo podršku povređenom dečaku Stefanu Stojanoviću, ali i mladićima Milošu Stojanoviću i Stefanu Tomiću i, kako su naveli, "njihovoj nepravedno uhapšenoj braći".

"Ovi cirkuzanti nemaju hrabrost da kažu reč protiv Кurtija, niti su smeli da podrže srpski narod na barikadama, niti da budu zajedno sa porodicama povređenih u Štrpcu, već žele da sebi prigrabe nekakve pozicije kod Кurtija, sledeći Radu Trajković i Nenada Rašića", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023