Srpska lista: Neosnovana poternica, nemaju dokaza

Najave o raspisivanju međunarodne poternice nemaju pravni značaj, već predstavljaju politički napad na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, poručuju iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Simić, Radoičić, Rakić (Foto Srpska lista)

U Srpkoj listi ističu da Priština nije član Interpola, jer nije članica UN te da nije u mogućnosti da raspiše međunarodnu poternicu, već to mora da učini Unmik.

U ovom slučaju, tvrde iz Srpske liste, Unmik za ovakav akt zahteva postojanje dokaza.

“Zato najave o raspisivanju poternica nemaju pravni značaj već predstavljaju politički napad na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji nastavlja da se bavi politikom koja ima za cilj zaštitu srpskog naroda i njegovog prava na slobodu, mir i razvoj na prostoru Кosova i Metohije”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ističe se da je raspisivanjem, kako tvrde, neosnovane poternice za Radoičićem prištinski režim ima za cilj zastrašivanje “svih slobodomislećih Srba” koji, kako kažu, ne pristaju da mirno gleda kako “albanska čizma gazi nedužan narod, poput potpredsednika Radoičića”.

Takođe, navode još i da Priština ovom poternicom pokušava da skrene pažnju sopstvene javnosti sa više od 30 saslušanih pripadnika OVК pred Specijalnim sudom povodom zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

“Ukoliko pak Priština želi da se pozabavi poternicama, onda bi mogla da odgovori na zahteve kojima se veliki broj lidera kosovskih albanaca već nalazi na međunarodnim poternicama. Jedina stvar koja nedostaje u ovoj hajci protiv gospodina Radoičića jesu dokazi”.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane