Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije

"Napad na srpske hodočasnike u Metohiji primer je verske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope", saopšteno je iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Iz ove liste ističu da "ekstremisti na albanskoj strani nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji".

"Nakon izjava nekih međunarodnih zvaničnika da Kosovo ima pravo na vojsku, na KiM se očigledno tumači da to znači i suvereno pravo na kamenovanje i maltretiranje Srba. Ovaj napad će biti još jedna tužna mrlja na obrazu kosovskih Albanaca ali i međunarodne zajednice čiji se predstavnici ne usuđuju da reaguju na ove izlive mržnje", navodi se u saopštenju.

Ističe se, da ovaj incident nije samo napad i netrpeljivost prema Srbima već i prema hrišćanskoj baštini na Kosovu, koja svojim postojanjem ne dozvoljava falsifikovanje istorije ovih prostora.

Ostale vesti

 • Poslaničko drvo

  Poslaničko drvo

  Povodom Međunarodnog dana planete zemlje u Skupštini Kosova danas je formirana Zelena parlamentarna grupa.

 • Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio današnji incident koji su doživele srednjoškolke, kada Albanac kojeg su stopirale nije hteo da zaustavi auto na putu do škole. Od bezbednosnih organa zatražio je hitnu reakciju i pronalaženje počinioca.

 • "Poricanje zločina vređa žrtve"

  "Poricanje da su se zločini desili vređa sećanje na žrtve, dodatno traumatizira porodice i potkopava napredak u izgradnji demokratske, multietničke države", poručuju iz Američke ambasade u Prištini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane