Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije

"Napad na srpske hodočasnike u Metohiji primer je verske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope", saopšteno je iz Srpske liste.
Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije
Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Iz ove liste ističu da "ekstremisti na albanskoj strani nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji".

"Nakon izjava nekih međunarodnih zvaničnika da Kosovo ima pravo na vojsku, na KiM se očigledno tumači da to znači i suvereno pravo na kamenovanje i maltretiranje Srba. Ovaj napad će biti još jedna tužna mrlja na obrazu kosovskih Albanaca ali i međunarodne zajednice čiji se predstavnici ne usuđuju da reaguju na ove izlive mržnje", navodi se u saopštenju.

Ističe se, da ovaj incident nije samo napad i netrpeljivost prema Srbima već i prema hrišćanskoj baštini na Kosovu, koja svojim postojanjem ne dozvoljava falsifikovanje istorije ovih prostora.Ostale vesti

Vojno-medicinski tim iz Italije pomaže Kosovu protiv virusa
Italijanski vojno-medicinski tim koji je stigao početkom septembra će u narednim nedeljama pružati podršku Kosovu u borbi protiv kovida-19.
  • 22.09.2020
Opština Gračanica obezbedila školski pribor za prvake
Podela poklona, počela je dodelom školskog pribora prvacima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lepini (i isturenim odeljenjima u Radevu, Batusu i Skulanevu) i OŠ „Sveti Sava“ u Sušici, saopšteno je iz Opštine Gračanica. 
  • 22.09.2020
Odabrano 60 mladih evropskih ambasadora Zapadnog Balkana
„Šezdeset mladih ljudi će preuzeti uloge prvih članova ove nove regionalne mreže mladih, razvijajući veštine i razmenjujući ideje, promovišući evropske vrednosti i mogućnosti koje im pruža Evropska unija“, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije, povodom proglašenja pobednika takmičenja za mlade evropske ambasadore.
  • 21.09.2020
Ambasadori Kvinte pozivaju na poštovanje Specijalnog suda
Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država pozivaju Vladu i Skupštinu Kosova da se usprotive bilo kakvim pokušajima podrivanja ili diskreditovanja misije Specijalizovanih veća Kosova (SVK) i Specijalizovanog tužilaštva  (STK) i da osiguraju da mogu da izvršavaju svoju misiju u skladu sa Ustavom, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ambasade SAD u Prištini.
  • 18.09.2020
Završetak renoviranja kolektivnog centra ”Bergen” do kraja godine
U toku je renoviranje 24 stambene jedinice kolektivnog centra “Bergen” u Ugljaru. Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.
  • 17.09.2020
Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19
Italijanski karabinjeri iz Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfor-a donirali su Kosovskoj policiji 22 generatora ozona za dezinfekciju kancelarija i vozila od virusa, bakterija i drugih patogena, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 17.09.2020