Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije

"Napad na srpske hodočasnike u Metohiji primer je verske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope", saopšteno je iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Nezavisne novine)

Iz ove liste ističu da "ekstremisti na albanskoj strani nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji".

"Nakon izjava nekih međunarodnih zvaničnika da Kosovo ima pravo na vojsku, na KiM se očigledno tumači da to znači i suvereno pravo na kamenovanje i maltretiranje Srba. Ovaj napad će biti još jedna tužna mrlja na obrazu kosovskih Albanaca ali i međunarodne zajednice čiji se predstavnici ne usuđuju da reaguju na ove izlive mržnje", navodi se u saopštenju.

Ističe se, da ovaj incident nije samo napad i netrpeljivost prema Srbima već i prema hrišćanskoj baštini na Kosovu, koja svojim postojanjem ne dozvoljava falsifikovanje istorije ovih prostora.

Ostale vesti

 • Predavanje o pčelarstvu

  Predavanje o pčelarstvu

  Udruženje pčelara Nukleus u saradnji sa odeljenjem za poljoprivredu opštine Gračanica će u nedelju 18. novembra u 13 sati u Domu kulture u Gračanici organizovati stručno predavanje na temu priprema pčela za zimovanje.

 • "BG i PR su se zalagali za sveobuhvatni sporazum"

  Šef Unmika Zahir Tanin rekao je tokom njegovog tromesečnog obraćanja Savetu bezbednosti UN-a u Njujorku da su se u proteklom periodu Beograd i Priština zalagali za sveobuhvatni dogovor, uključujući razmenu teritorija.

 • Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se u Beču sa vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom. Oni su se složili da sve probleme koji opterećuju dva naroda na Kosovu, srpski i albanski, treba rešavati isključivo dijalogom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane