Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Jeremić zlonamerni turista

"Vuk Jeremić se najzad setio da KiM postoji i rešio da početak svoje kampanje formalno obeleži u Pećkoj Patrijaršiji, ali smetnuo je s uma da za srpski narod nisu svetinje samo ikone i manastiri", poručuju poslanici Srpske liste.
Srpska lista: Jeremić zlonamerni turista
Poslanici Srpske liste (Foto arhiva Kim)

Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić započeo je predizbornu kampanju posetom Pećkoj Patrijaršiji.

Reagujući na njegovu posetu Kosovu, poslanici Srpske liste smatraju da je Vuk Jeremić rešio da obiđe srpske manastire na Kosovu i Metohiji kako bi okajao “sve ono što su on i režim čiji je deo bio uradili našem narodu”.

"Bojimo se da je on danas tamo bio samo zlonamerni turista. Naš narod na Kosovu i Metohiji mu neće oprostiti ni ukidanje Prištinskog korpusa, ni diletantski nastup pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ni katastrofalne dogovore koje su on i činovnici njegovog Ministarstva spoljnih poslova postizali povodom Kosova i Metohije, niti mnoge druge poteze koji su nas doveli na ivicu opstanka".

Poslanici Srpske liste kažu da Jeremić ne sme nikoga od Srba na Kosovu i Metohiji pogleda u oči.

"Jeremić je želeo fotelju i mesto prebivališta u Njujorku, pa bi sada, pošto mu se želja nije ostvarila, da ambicije ostvaruje u Srbiji, ali Srbija i Kosovo i Metohija ne mogu biti rezervna domovina, pogotovo ne nekome ko ima ambiciju da bude predsednik naše države", navodi se u nepotpisanom saopštenju koje je dostavljeno našoj kući.Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020