Vesti
Saopštenja

Srpska lista ima novog člana

Vidak Ristović, samostalni odbornik SO Gračanica koji je na tu dužnost izabran kao kandidat sa liste Progresivno demokratske stranke, pristupio je danas Srpskoj listi.
Srpska lista ima novog člana
Srđan Popović i Vidak Ristović (Foto SL)

Ristović je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da nema mesta političkim podelama, kalkulacijama i narušavanju nacionalnog interesa.

“Prihvatio sam poziv na zajedništvo jer je Srpska lista jedini garant očuvanja našeg dostojanstva i opstanka na Кosovu”, poručio je.

On je pozvao članstvo Progresivno demokratske stranke, ali i sve glasače, da slede njegov primer, priključe se i daju glas Srpskoj listi kako bi “zajedničkim snagama odoleli svim iskušenjima i pritiscima i kako se ne bi stideli svojih političkih postupaka u budućnosti”.

“Mi nemamo drugi put do sigurne budućnosti, opstanka i ostanka, osim puta kojim nas vodi Srpska lista i naš predsednik Aleksandar Vučić”, zaključio je u saopštenju Vidak Ristović.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020