Vesti
Saopštenja

Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom
Petković sa Rakićem i Popovićem (Foto Telegraf)

Srpska lista navodi da je "Nikola Rašić povrede zadobio u tuči koja je bila unapred dogovorena i organizovana između dve grupe momaka", među kojima je bio i sin Nenada Rašića.

"Ova tuča, kao i povrede koje je Nikola zadobio nemaju veze sa politikom i Srpskom listom, ma koliko se Кurti i Rašić trudili da to tako predstave i steknu po koji politički poen, pokušavajući da uprljaju veličanstvenu pobedu srpskog naroda na izborima kroz iskazanu podršku Srpskoj listi".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da su u pitanju "sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kome je povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna sa njegovim ocem Nenadom Rašićem", te da je to najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe.

"Posebno je bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Кurti da je Nikola Rašić danas pretučen kao "žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu". Ovakve neutemeljene, opasne i pre svega lažne optužbe, direktan su pokušaj da se sakrije istina o kojoj danas bruji čitavo Кosovo i Metohija, a to je da je dečak nažalost povređen u ranije zakazanoj školskoj tuči, o čemu svedoče i snimci koji su se pojavili u svim albanskim medijima.Zato je vrhunac licemerja i bezobrazluka Aljbina Кurtija da se jedna takva situacija iskoristi za napad na Srbiju i Srpsku listu, a Nikola Rašić zloupotrebi za političke igre u postizbornom periodu na Кosovu i Metohiji".

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da se istina ne može sakriti, kao ni, kako kaže, prizemni motivi albanskih i pojedinih srpskih političara da lažnim optužbama pokušaju da kriminalizuju Srpsku listu.Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021