Vesti
Saopštenja

Srpska lista: Cvetković nema šta da ponudi građanima

Povodom navoda kandidata za gradonačelnika opštine Parteš ispred GI "Narodna sloga" N. Cvetkovića da se u ovoj opštini "i dalje kupuju glasovi", izborni štab Srpske liste oglasio se saopštenjem u kome navode da su dešavanja u opštini "proizvod kriminalnog delovanja pojedinaca iz različitih sfera".
Srpska lista: Cvetković nema šta da ponudi građanima
Parteš (Foto arhiva Kim)

Cvetković je ranije tokom dana za RTV Kim rekao da je "izborni proces narušen zbog kupovine glasova" i da je to "dovelo do ponavljanja izbora (u Partešu), ali (da) se glasovi kupuju i dalje".

Iz izbornog štaba Srpske liste za opštinu Parteš negiraju Cvetkovićeve reči i ponavljaju "da je Srpska lista u opštini Parteš ubedljivo dobila izbore 22. oktobra 2017, a da je sve ostalo posledica laži i manipulacija Cvetkovića".

"Očigledno je da Cvetković nema šta da ponudi građanima u našoj opštini, osim mržnje prema Srpskoj listi i Srbiji. Nije prvi put da on svojim manipulacijama pokušava da svoj izborni poraz pretvori u nešto drugo. Prvi put, 2013. godine, rušeći i paleći kutije na biračkim mestima, a sada, 2017, služeći se lažima i manipulacijama. On, uz pomoć i podršku Prištine, ponovo svim silama radi na tome da se stvore tenzije i sukobi", navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom našoj redakciji.

"Ovom prilikom moramo da naglasimo da je našim sinovima i kćerima potrebna sigurnost i bolja budućnost, a ne pretnje, ucene i siledžijstvo. Zbog toga su nedavno, kao reakciju na kandidaturu Cvetkovića, svoje proteste izrazila i ženska udruženja i nevladine organizacije koje se bave pitanjima žena. Njega nije kandidovao naš narod, njega su kandidovali oni koji rade protiv jedinstva Srba i oni koji žele na odgovornim pozicijama ljude sa kojima bi lakše manipulisali srpskim interesima", dodaje se u saopštenju Srpske liste, uz poruku da će se "19. novembra ponovo reći ’ne’ ljudima poput Cvetkovića" i da će "pobeda kandidata Srpske liste biti pobeda srpskog naroda".
Ostale vesti

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021