Vesti
Saopštenja

Srpska lista čestitala Vučiću na pobedi

Poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova čestitali su predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na pobedi na juče održanim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.
Srpska lista čestitala Vučiću na pobedi
Predstavnici Srpske liste (Foto OG)

Predstavnici ove liste smatraju da ovaj izbor predstavlja garanat sigurnu budućnost.

“Pobeda koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke na republičkim izborima govori o tome da su građani prepoznali pravi i jedini mogući put za spas Srbije”.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista se raduje nastavku realizovanja politike pomorenja i razvoja koju smo započeli na Kosovu u vreme mandata prve Vlade Aleksandra Vučića.

 Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020