Vesti
Saopštenja

"Srpska" izrazila saučešće zbog pada ruskog aviona

Predsednik Srpske liste Slavko Simić uputio je telegram saučešća šefu Ruske kancelarije u Prištini Andreju Lisivoju povodom tragičnog pada ruskog putničkog aviona.
Poslanici Srpske liste (Foto Kim)

“U ime Srpske liste, svih Srba sa Kosova i Metohije i u svoje lično ime  primite naše najdublje saučešće povodom tragičnog  pada Ruskog putničkog aviona u Egiptu, u centralnom Sinaju. Sudelujemo u velikoj tuzi ruskog naroda, naše misli su uz stanovnike Sankt Peterburga  odakle je i najveći  broj poginulih. Molimo Vas da naše najdublje saučešće prenesete i porodicama poginulih putnika,”navodi se u telegramu.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020