Srpska: EU da reaguje i urazumi Prištinu

Odluka Prištine za uvođenje dodatnih taksi pokazuje “osionost albanskih političara i nesposobnost međunarodnih predstavnika da se kazni antisrpsko i anticivilizacijsko ponašanje kojima se ugrožava opstanak srpskog stanovništva na KiM”, ocenili su poslanici Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Putem saopštenja koje je dostavljeno medijima, iz Srpske liste pitaju “do kada će Evropska unija zatvarati oči nad kršenjem svih međunarodnih dogovora i institucionalnim nasiljem nad Srbima, čime se najdirektnije podriva mir na ovim prostorima?”

“Šta je to što su ambasadori Kvinte danas ‘savetovali’ svoje pulene kada su doneli ovakvu odluku, postavljamo javno pitanje, na koje nažalost nećemo dobiti odgovor. Pozivamo sve ambasadore, ali i lidere Evropske unije, i zemalja članica EU da što pre reaguju i urazume Prištinu, jer je ovakvo antisrpsko delovanje bez primera u savremenom svetu, a ugrožavanje opstanka jednog naroda na tlu Evrope u 21. veku, mora najhitnije biti osuđeno i sankcionisano”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane