Srpska: EU da reaguje i urazumi Prištinu

Odluka Prištine za uvođenje dodatnih taksi pokazuje “osionost albanskih političara i nesposobnost međunarodnih predstavnika da se kazni antisrpsko i anticivilizacijsko ponašanje kojima se ugrožava opstanak srpskog stanovništva na KiM”, ocenili su poslanici Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Putem saopštenja koje je dostavljeno medijima, iz Srpske liste pitaju “do kada će Evropska unija zatvarati oči nad kršenjem svih međunarodnih dogovora i institucionalnim nasiljem nad Srbima, čime se najdirektnije podriva mir na ovim prostorima?”

“Šta je to što su ambasadori Kvinte danas ‘savetovali’ svoje pulene kada su doneli ovakvu odluku, postavljamo javno pitanje, na koje nažalost nećemo dobiti odgovor. Pozivamo sve ambasadore, ali i lidere Evropske unije, i zemalja članica EU da što pre reaguju i urazume Prištinu, jer je ovakvo antisrpsko delovanje bez primera u savremenom svetu, a ugrožavanje opstanka jednog naroda na tlu Evrope u 21. veku, mora najhitnije biti osuđeno i sankcionisano”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

 • Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane