Srpska: EU da reaguje i urazumi Prištinu

Odluka Prištine za uvođenje dodatnih taksi pokazuje “osionost albanskih političara i nesposobnost međunarodnih predstavnika da se kazni antisrpsko i anticivilizacijsko ponašanje kojima se ugrožava opstanak srpskog stanovništva na KiM”, ocenili su poslanici Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Putem saopštenja koje je dostavljeno medijima, iz Srpske liste pitaju “do kada će Evropska unija zatvarati oči nad kršenjem svih međunarodnih dogovora i institucionalnim nasiljem nad Srbima, čime se najdirektnije podriva mir na ovim prostorima?”

“Šta je to što su ambasadori Kvinte danas ‘savetovali’ svoje pulene kada su doneli ovakvu odluku, postavljamo javno pitanje, na koje nažalost nećemo dobiti odgovor. Pozivamo sve ambasadore, ali i lidere Evropske unije, i zemalja članica EU da što pre reaguju i urazume Prištinu, jer je ovakvo antisrpsko delovanje bez primera u savremenom svetu, a ugrožavanje opstanka jednog naroda na tlu Evrope u 21. veku, mora najhitnije biti osuđeno i sankcionisano”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

 • "Priština se hvali nestašicom mleka"

  "Šokiran sam time što se u Prištini hvale činjenicom da zbog njihove akcije nema mleka u bolnicama i Studentskom centru i na rafovima radnji na severu Кosova i Metohije", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  Kada je u pitanju povratak raseljenih na Kosovo, često se ne primenjuje ono što je dogovoreno, rekao je na konferenciji “Dvadesetogodišnjica vodećih principa o internoj raseljenosti” ministar za zajednice i povratak u ostavci Daibor Jevtić i napomenuo da bi implementacija postojećih zakona i dogovorenih procesa bila ključ za uspešan povratak.

 • Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

 • Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

 • Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane