Vesti
Saopštenja

Srbija okrenuta učešću Srba u kosovskim institucijama

Marko Đurić izjavio je da je Srbija okrenuta integraciji i učešću srpske zajednice u radu kosovskih institucija, saopštila je Kancelarija za KiM.
Srbija okrenuta učešću Srba u kosovskim institucijama
Marko Đurić (Foto novosti.rs)

Direktor Kancelarije Marko Đurić je na sastanku sa specijalnim predstavnikom predsedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan Žerardom Študmanom i šefom Misije OEBS u Srbiji Peterom Burkhardom rekao i da je Srbija okrenuta dijalogu i primeni sporazuma čiji je cilj normalan suživot Srba i Albanaca na Kosovu, kao i značaju formiranja Zajednice srpskih opština.

Teme razgovara su bile primena i izazovi Briselskog sporazuma, aktulena situacija na Kosovu i mobilizacija fondova za projekte koji mogu pozitivno da utiču na promenu uslova života žitelja.

Bilo je reči i o interno raseljenima licima, omogućavanju njihovog povratka i značaju podrške koju treba dati tom procesu, a razgovaralo se i o sudbini nestalih, navodi se u saopštenjuOstale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020