"Srbi su uvek spremni da probleme rešavaju dijalogom"

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povrtak u ostavci, Dalibor Jevtić i poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić sastali su se sa višim službenikom za Kosovo u Stejt Departmentu Ilanom Gudmanom. "Na Kosovu postoji puno problema, ali su Srbi uvek spremni da po svim pitanjima razgovaraju kako bi se na konstruktivan način oni rešavali", poručili su Jevtić i Simić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sastanka (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, Dalibor Jevtić i Igor Simić su zvaničniku Stejt Departmenta rekli da je njihov prioritet "borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu", te da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima.

"Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im je potrebno formiranje ZSO", istakli su oni.

Preneli su mu da su "odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija".

Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.

Viši službenik za Kosovo u Stejt Departmentu Ilan Guman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt Departmenta jasan, a to je da se svi Briselski dogovori moraju implamentirati, te da nema dvoumljenja oko toga.

"Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini" kazao je Gudman, navodi se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane