Vesti
Saopštenja

“Srbi sa Kosova podržavaju inicijativu predsednika Vučića”

Iz kabineta zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića, stiglo je saopštenje u kojem se navodi da “Srbi sa Kosova i Metohije podržavaju inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
“Srbi sa Kosova podržavaju inicijativu predsednika Vučića”
Branimir Stojanović (Foto Kim)

Kako se ističe u saopšenju, podrška inicijativi o unutrašnjem dijalogu data je zbog okolnosti u kojima Srbi na Kosovu žive ali i zbog toga što imaju puno poverenje u predsednika Aleksandra Vučića.

“Srbi na KiM su preživeli i danas žive pre svega od podrške Vlade Republike Srbije. Uvereni smo da i ubuduće nećemo biti uskraćeni za tu podršku”, navodi se u saopštenju kabineta aktuelnog zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića.

Kako se dodaje, posledice zbog populističkih odluka, izjava i licemerja mnogih koji su u prošlosti upravljali Srbijom osećaju se i danas.

“Srbi na KiM su spremni da i dalje sa svojom Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem koračaju hrabro napred, da bi naša deca mogla slobodno i pristojno da žive, ne bojeći se svaki put kada krenu kod komšije (Albanca) u prodavnicu, na fudbalsku utakmicu ili bilo gde drugo”, ističe se.

Na kraju se navodi i da Srbi ostaju potpuno posvećeni i opredeljni da ostanu u svojim domovima, da očuvaju srpsko ime i prezime obezbede bolje uslove za život budućim generacijama.Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022