Vesti
Saopštenja

Sportska oprema za mališane iz Štrpca i Goraždevca

Fondacija "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" (Primo la toleranzza) uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), dodelili su sportsku opremu novoformiranom fudbalskom klubu “Omladinac” iz Goraždevca i Školi fudbala “Brezovica” iz Štrpca.
Sportska oprema za mališane iz Štrpca i Goraždevca
Mali fudbaleri sa donatorima (Foto Aleksanar Lekić)

Fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani su fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije i predstavnici NVO “Primo la toleranca”.

,,Ispunili smo obećanje da ćemo doći i obići sve ove mališane jer oni to zaslužuju. Bićemo uvek uz njih", istakla je Dajana Paunović.

Ona je poručila da je za nju posebno zadovoljstvo to što je zajedno sa partnerima bila u ogućnosti da podrži novoosnovani klub u srpskoj enklavi u Metohiji.

Zahvaljujući na ovoj značajnoj podršci i iskazanoj solidarnosti, jedan od trenera u klubu Vasilije Srbljak ukazao je na značaj ovog gesta za decu Goraždevca.

"Svima hvala što su ovde, što su došli i doneli nam opremu koja nam je bila preko potrebna. Nama ostaje da treniramo i budemo još bolji", naglasio je on.

Predsednik Upravnog odbora fondacije Dajana Paunović, Marko Matić ističe da je dečiji osmeh najlepša zahvalnost koju su mogli da dobiju.

,,Nije nam nista bilo teško, jer smo na licima ove dece videli sreću i zadovoljstvo, a to nam je najvažnije. Vrlo brzo dolazimo ponovo".

Mališani, ali i njihovi treneri nisu krili zadovoljstvo istakavši da im je svaka vrsta pomoći od velikog značaja za dalji napredak kluba.

Osim fudbalskom klubu u Goraždevcu, oprema u vidu majci i lopti biće darivana i školama fudbala u Gračanici i Severnoj Mitrovici, a deca iz ovih opština i Štrpca biće učesnici i predstojećeg Festivala fudbala Srbije koji će se u decembru održati u Kraljevu.Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022