Vesti
Saopštenja

Spomen soba i za žrtve Nato agresije

Spomen soba “Civilne žrtve Nato agresije” u kojoj će biti izložene fotografije stradalih, biće otvorena 17. marta u Beogradu.
Spomen soba i za žrtve Nato agresije
Fotografije u Spomen sobi (Foto sputniknews.com)

Kako je saopštilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ovim će biti obeleženo trinaest godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U spomen sobi će biti izložene fotografije stradalih civila u Nato agresiji širom Srbije, 89. dece, radnika RTS-a u Beogradu, kao i stradalih u vozu u Grdeličkoj klisuri, u Aleksincu, u bombardovanju KBC-a „Dragiša Mišović“, na mostu u Varvarinu, žrtve kasetnih bombi u Nišu i druge.

U jednoj od prostorija Udruženja već se nalazi Spomen soba „Kosmetske žrtve“ u kojoj su fotografije više od 2.500 stradalih na Kosovu i Metohiji.

“Otvaranjem Spomen sobe „Civilne žrtve Nato agresije“ želimo da objedinimo žrtve albanskih zločinaca tzv. „OVK“ i Nato agresije, da odamo počast žrtvama, zahtevamo pravdu i podsetimo na tragediju koja opominje i koja ne sme da bude prepuštena zaboravu”, navodi se u saopštenju.

Početak skupa zakazan je za 17. mart u simbolično vreme, u 12:44, u znak podrške Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.Ostale vesti

Petković sa Bratuom o dijalogu i situaciji na Kosovu
„Neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika je prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 26.10.2020
Veliki broj kazni zbog nepoštovanja antikovid mera
Kosovska policija izrekla je u poslednja 24 sata 894 kazne zbog nepoštovanja zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 26.10.2020
OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020