Vesti
Saopštenja

Spomen soba i za žrtve Nato agresije

Spomen soba “Civilne žrtve Nato agresije” u kojoj će biti izložene fotografije stradalih, biće otvorena 17. marta u Beogradu.
Spomen soba i za žrtve Nato agresije
Fotografije u Spomen sobi (Foto sputniknews.com)

Kako je saopštilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ovim će biti obeleženo trinaest godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U spomen sobi će biti izložene fotografije stradalih civila u Nato agresiji širom Srbije, 89. dece, radnika RTS-a u Beogradu, kao i stradalih u vozu u Grdeličkoj klisuri, u Aleksincu, u bombardovanju KBC-a „Dragiša Mišović“, na mostu u Varvarinu, žrtve kasetnih bombi u Nišu i druge.

U jednoj od prostorija Udruženja već se nalazi Spomen soba „Kosmetske žrtve“ u kojoj su fotografije više od 2.500 stradalih na Kosovu i Metohiji.

“Otvaranjem Spomen sobe „Civilne žrtve Nato agresije“ želimo da objedinimo žrtve albanskih zločinaca tzv. „OVK“ i Nato agresije, da odamo počast žrtvama, zahtevamo pravdu i podsetimo na tragediju koja opominje i koja ne sme da bude prepuštena zaboravu”, navodi se u saopštenju.

Početak skupa zakazan je za 17. mart u simbolično vreme, u 12:44, u znak podrške Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021