Vesti
Saopštenja

Spomen soba i za žrtve Nato agresije

Spomen soba “Civilne žrtve Nato agresije” u kojoj će biti izložene fotografije stradalih, biće otvorena 17. marta u Beogradu.
Spomen soba i za žrtve Nato agresije
Fotografije u Spomen sobi (Foto sputniknews.com)

Kako je saopštilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ovim će biti obeleženo trinaest godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

U spomen sobi će biti izložene fotografije stradalih civila u Nato agresiji širom Srbije, 89. dece, radnika RTS-a u Beogradu, kao i stradalih u vozu u Grdeličkoj klisuri, u Aleksincu, u bombardovanju KBC-a „Dragiša Mišović“, na mostu u Varvarinu, žrtve kasetnih bombi u Nišu i druge.

U jednoj od prostorija Udruženja već se nalazi Spomen soba „Kosmetske žrtve“ u kojoj su fotografije više od 2.500 stradalih na Kosovu i Metohiji.

“Otvaranjem Spomen sobe „Civilne žrtve Nato agresije“ želimo da objedinimo žrtve albanskih zločinaca tzv. „OVK“ i Nato agresije, da odamo počast žrtvama, zahtevamo pravdu i podsetimo na tragediju koja opominje i koja ne sme da bude prepuštena zaboravu”, navodi se u saopštenju.

Početak skupa zakazan je za 17. mart u simbolično vreme, u 12:44, u znak podrške Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020