Vesti
Saopštenja

Specijalno tužilaštvo o određivanju mere kućnog pritvora Pantiću

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je na osnovu zahteva tužilaštva od 12.12.2022. godine Osnovni sud u Prištini protiv okrivljenog Dejana Pantića utvrdio meru zadržavanja zbog krivičnog dela "teroristički napad".
Specijalno tužilaštvo o određivanju mere kućnog pritvora Pantiću
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako navode, iako je protiv okrivljenog postojalo rešenje o određivanju pritvora, zbog već poznatih okonosti, on nikada nije određen u skladu sa zakonom.

"Nakon obilaska lekarskih ekipa Euleksa, koji su utvrdili da je okrivljeni lošeg zdravlja, preporučili su lečenje u bolničkom centru, ali ni ova preporuka nije sprovedena", stoji u saopštenju.

Napominju da je Specijalno tužilaštvo Kosova, sa zdravstvenog ali istovremeno i ljudskog aspekta predložilo Osnovnom sudu u Prištini izmenu mere pritvora okrivljenom Pantiću, pošto nije mogao da uživa prethodna prava koja pripadaju pritovrenicima u pritvorskim centrima.Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023