Vesti
Saopštenja

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.

Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalni sud u Prištini (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Specijalnog tužilaštvo navodi se da je "okrivljeni B.M. tokom perioda od januara 2013. do 14.07.2014., u regionu Prizrena i na celoj teritoriji Kosova, u saradnji sa okrivljenima B.A., S.R., R.D., H.P. i LG i drugi, pronašli su migrante zainteresovane da ilegalno napuste Kosovo nakon što su im za odlazak u Evropsku uniju pružili potrebna dokumenta, uključujući pasoše i boravišne dozvole. Ilegalno i nakon primanja uplata od migranata koji donose do 5000 evra po osobi, poslali su migrante kroz Srbiju u razne zemlje Evropske unije, uključujući migrante: M.M., R.G., T.K., B.K., B.K., F.B. , F.B., L.G., E.G., N.G., B.K., I.S., M.Z., I.I., D.H., A.K.O., B.K., L.H".

Ovim radnjama okrivljeni B.M. je u saizvršilaštvu počinio krivično delo „krijumčarenje migranata“.

Optuženi B.M. septembra 2020. izručen je iz Švajcarske na Kosovo.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020