Vesti
Saopštenja

Šoltes: Na Kosovu smo da sakupimo više podataka

“Radimo na tome da izgradimo politički konsenzus za dijalog sa Srbijom”, rekao je predsednik Kosova Hašim Taču u razgovoru sa izvestiocem EU za Kosovo Igorom Šoltesom.
Šoltes: Na Kosovu smo da sakupimo više podataka
Šoltes i Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Izvestilac EU za Kosovo, Igor Šoltes je rekao da na Kosovu boravi kako bi sakupio što više podatka i o tome izvestio Evropski parlament.

“Zbog toga smo na Kosovu, da sakupimo što više podataka od rukovodioca institucija Kosova kako bismo izvestili u Evropskom parlamentu”’ rekao je Šoltes.

Sa druge strane, Tači je kazao da je nužno “ne zabroraviti da je stvorena percepcija da se celom regionu pomaže, sem Kosovu”. Predsednik Kosova se zahvalio izveštaču EU na dosadašnjoj podršci.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020