Vesti
Saopštenja

SO Gračanica: Usvojen predlog liste dobitnika stanova

Na petoj redovnoj sednici SO Gračanica usvojen Predlog odluke o usvajanju liste dobitnika stanova na Padalištu i u Lapljem Selu.
SO Gračanica: Usvojen predlog liste dobitnika stanova
Sa sednice SO Gračanica (Foto OG)

Danas je oržana peta redovna sednica SO Gračanica, a najviše polemike među odbornicima izazvala je rasprava o usvajanju liste dobitnika stanova na Padalištu i u Lapljem Selu.

Predlog odluke obrazložio je zamenik gradonačelnika opštine Gračanica Nebojša Milovanović koji je kazao da je ceo proces oko dodele stanova tekao transparentno te da je odmah po završetku odluke komisije formirana lista dobitnika koja je objavljena na opštinskom sajtu.

Nakon toga, prema rečima Milovanovića, žalbena komisija zasedala je šest puta i razmatrala svaki slučaj pojedinačno.

Predlog odluke o usvajanju liste dobitnika stanova u Lapljem Selu i na Padalištu usvojen je većinom glasova.

Na sednici je između ostalog, bilo reči i o predlogu cenovnika i participacija za usluge Laboratorijsko - dijagnostičkog centra, na predlog direktora Odeljenja za zdravstvo, socijalnu i porodičnu zaštitu Ivice Micića.Ostale vesti

Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020
Jevtić i Bratu o institucijama i sprečavanju incidenata
Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadora OEBS-a na Kosovu, Janom Bratuom o poslednjim incidentima u kojima su Srbi povratnici bili na meti napadača. Na sastanku je zaključeno da je neophodno veće angažovanje svih institucija na Kosovu u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su zadnjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine.
  • 28.05.2020
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
  • 28.05.2020