Vesti
Saopštenja

SO Gračanica: Usvojen predlog liste dobitnika stanova

Na petoj redovnoj sednici SO Gračanica usvojen Predlog odluke o usvajanju liste dobitnika stanova na Padalištu i u Lapljem Selu.
SO Gračanica: Usvojen predlog liste dobitnika stanova
Sa sednice SO Gračanica (Foto OG)

Danas je oržana peta redovna sednica SO Gračanica, a najviše polemike među odbornicima izazvala je rasprava o usvajanju liste dobitnika stanova na Padalištu i u Lapljem Selu.

Predlog odluke obrazložio je zamenik gradonačelnika opštine Gračanica Nebojša Milovanović koji je kazao da je ceo proces oko dodele stanova tekao transparentno te da je odmah po završetku odluke komisije formirana lista dobitnika koja je objavljena na opštinskom sajtu.

Nakon toga, prema rečima Milovanovića, žalbena komisija zasedala je šest puta i razmatrala svaki slučaj pojedinačno.

Predlog odluke o usvajanju liste dobitnika stanova u Lapljem Selu i na Padalištu usvojen je većinom glasova.

Na sednici je između ostalog, bilo reči i o predlogu cenovnika i participacija za usluge Laboratorijsko - dijagnostičkog centra, na predlog direktora Odeljenja za zdravstvo, socijalnu i porodičnu zaštitu Ivice Micića.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020