Vesti
Saopštenja

SNF: Srpska lista kao pile u kučini

Poslanici Srpske liste nisu ništa učinili kako bi sprečili konfiskaciju Trepče, iako su znali da su ciljevi vlade u kojoj se nalaze upravo Zakon o Trepči i Zakon o oružanim snagama, smatraju članovi SNF-a.
SNF: Srpska lista kao pile u kučini
Članovi SNF-a (Foto arhiva Kim)

Članovi Srpskog nacionalnog foruma ocenjuju da su se poslanici Srpske “propisno obrukali“ obraćajući se Ustavnom sudu Kosova za ocenu ustavnosti Zakona u Trepči, a time su, kako je saopšteno, prekršili Ustav Republike Srbije.

“Ustav Republike Srbije je narušen u sledećim segmentima: Prekršena je preambula Ustava RS; prekršen je član 2. o suverenosti koju niko ne može prenositi; zatim član 8. o nedeljivosti teritorije i granica; član 142. koji reguliše jedinstveno sudstvo na teritoriji RS te član 182. koji propisuje da je KiM pokrajina RS i član 194. koji propisuje da je pravni poredak u RS jedinstven“, piše u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma.

U saopštenju SNF-a ističe se da su se poslanici Srpske “posebno obrukali glumeći uvređene snajke“, navodnim zamrzavanjem aktivnosti, ali bez zamrzavanja beneficija koje uživaju.

“Gospodo iz Srpske, vi imate pravo da budete glupi, neobrazovani polusvet, ali za privatne potrebe. Vi nemate mandat da svoje sposobnosti koristite za dalje unesrećivanje našeg naroda i naše države. Zadržite ih za sebe“, poručuju članovi SNF-a.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020