Vesti
Saopštenja

SNF: Srpska lista kao pile u kučini

Poslanici Srpske liste nisu ništa učinili kako bi sprečili konfiskaciju Trepče, iako su znali da su ciljevi vlade u kojoj se nalaze upravo Zakon o Trepči i Zakon o oružanim snagama, smatraju članovi SNF-a.
SNF: Srpska lista kao pile u kučini
Članovi SNF-a (Foto arhiva Kim)

Članovi Srpskog nacionalnog foruma ocenjuju da su se poslanici Srpske “propisno obrukali“ obraćajući se Ustavnom sudu Kosova za ocenu ustavnosti Zakona u Trepči, a time su, kako je saopšteno, prekršili Ustav Republike Srbije.

“Ustav Republike Srbije je narušen u sledećim segmentima: Prekršena je preambula Ustava RS; prekršen je član 2. o suverenosti koju niko ne može prenositi; zatim član 8. o nedeljivosti teritorije i granica; član 142. koji reguliše jedinstveno sudstvo na teritoriji RS te član 182. koji propisuje da je KiM pokrajina RS i član 194. koji propisuje da je pravni poredak u RS jedinstven“, piše u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma.

U saopštenju SNF-a ističe se da su se poslanici Srpske “posebno obrukali glumeći uvređene snajke“, navodnim zamrzavanjem aktivnosti, ali bez zamrzavanja beneficija koje uživaju.

“Gospodo iz Srpske, vi imate pravo da budete glupi, neobrazovani polusvet, ali za privatne potrebe. Vi nemate mandat da svoje sposobnosti koristite za dalje unesrećivanje našeg naroda i naše države. Zadržite ih za sebe“, poručuju članovi SNF-a.Ostale vesti

Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020