Vesti
Saopštenja

SNF: Prekinuti sa torturom nad Srbima

Srpski nacionalni forum saopštio je danas da se pridružuje protestima i inicijativama za oslobađanje Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića.
SNF: Prekinuti sa torturom nad Srbima
Predstavnici SNF (Foto arhiva Kim)

“Povodom inicijativa da se održe protesti protiv skandaloznog odnosa Euleksa prema zatočenim Srbima, a pre svega Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću, koji se neosnovano drže u pritvoru nerazumno dugo vreme, a da se nikakva njihova krivica nije dokazala, SNF se pridružuje protestima i inicijativama za njihovo oslobađanje”, navedeno je u saopštenju.

SNF ističe da nije prvi put da se “Srbi bez krivice zatvaraju i drže nevini u pritvoru u raznim zatvorskim objektima širom Kosova i Metohije”, dodajući da se istovremeno podmeću javne ili tajne optužnice i vrši permanentni pritisak.

“SNF poziva državne organe Repubike Srbije da se ativno uključe u ovu pre svega humanitarnu akciju, jer Euleks je i smenio UNMIK uz pristanak državnih organa, tako da država ni u ovom slučaju ne sme da ostane nemi posmatrač”, saopšteno je iz ove organizacije.

Srpski nacionalni forum zaključuje da će nastaviti da učestvuje u svim akcijama usmerenim “ka korenitoj promeni međunarodne zajednice zapadnih zemalja prema srpskom narodu”.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023