Vesti
Saopštenja

SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir

Srpski nacionalni forum (SNF) poziva nadležne u kompaniji MTS d.o.o. da preispitaju svoju odluku o isključenju RTV Mir iz kablovskog sistema.
SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir
SNF (Foto Kim arhiva)

U Forumu podsećaju da su prošla tri meseca od kako je kosovska telekomunikaciona kompanija MTS d.o.o. onemogućila emitovanje programa RTV Mir iz Leposavića i time dovela u pitanje slobodu govora i pravo na objektivno informisanje.

Ovim činom se, kako ističu, zaposlenima u Televiziji Mir uskraćuje pravo na rad a njihovim porodicama ugrožava egzistencija.

SNF poziva MTS d.o.o da “za dobrobit srpskog naroda na КiM i omoguće rad RTV Mir”.

“Naš narod je svakodnevno i decenijama izlagan raznim pritiscima od strane protagonista velikoalbanske ideje. Nije potrebno da sami sebi zagorčavamo život”, navodi se u saopštnju Srpskog nacionalnog foruma.

Iz ove organizacije poručuju da srpski narod “vapi za srpskom reči, srpskom kulturom i srspkim pismom”, u čemu je, kako ističu, RTV Mir obilovala i prednjačila.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020