Vesti
Saopštenja

SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir

Srpski nacionalni forum (SNF) poziva nadležne u kompaniji MTS d.o.o. da preispitaju svoju odluku o isključenju RTV Mir iz kablovskog sistema.
SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir
SNF (Foto Kim arhiva)

U Forumu podsećaju da su prošla tri meseca od kako je kosovska telekomunikaciona kompanija MTS d.o.o. onemogućila emitovanje programa RTV Mir iz Leposavića i time dovela u pitanje slobodu govora i pravo na objektivno informisanje.

Ovim činom se, kako ističu, zaposlenima u Televiziji Mir uskraćuje pravo na rad a njihovim porodicama ugrožava egzistencija.

SNF poziva MTS d.o.o da “za dobrobit srpskog naroda na КiM i omoguće rad RTV Mir”.

“Naš narod je svakodnevno i decenijama izlagan raznim pritiscima od strane protagonista velikoalbanske ideje. Nije potrebno da sami sebi zagorčavamo život”, navodi se u saopštnju Srpskog nacionalnog foruma.

Iz ove organizacije poručuju da srpski narod “vapi za srpskom reči, srpskom kulturom i srspkim pismom”, u čemu je, kako ističu, RTV Mir obilovala i prednjačila.Ostale vesti

“Maske su obavezne u svim aktivnostima izvan domova”
Mnistar zdravlja Armend Zemaj potpisao je odluku o opštim merama zaštite od koronavirusa. U odlici se navodi “da su građani Kosova obavezni da nose maske tokom svih aktivnosti izvan svojih domova, kao i da je obavezna fizička udaljenost”.
  • 27.09.2020
Danas se obeležava Evropski dan jezika. Iz Kancelarije poverenika za jezike koja funkcioniše pri kabinetu premijera Kosova ističu da je upravo situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala "koliko neke insitucije nisu bile spremne da sprovedu Zakon i istovremeno i pravovremeno svim zajednicama pruže neophodne informacije".
  • 26.09.2020
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
  • 26.09.2020
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
  • 26.09.2020
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020