Vesti
Saopštenja

SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir

Srpski nacionalni forum (SNF) poziva nadležne u kompaniji MTS d.o.o. da preispitaju svoju odluku o isključenju RTV Mir iz kablovskog sistema.
SNF poziva MTS d.o.o da omogući rad RTV Mir
SNF (Foto Kim arhiva)

U Forumu podsećaju da su prošla tri meseca od kako je kosovska telekomunikaciona kompanija MTS d.o.o. onemogućila emitovanje programa RTV Mir iz Leposavića i time dovela u pitanje slobodu govora i pravo na objektivno informisanje.

Ovim činom se, kako ističu, zaposlenima u Televiziji Mir uskraćuje pravo na rad a njihovim porodicama ugrožava egzistencija.

SNF poziva MTS d.o.o da “za dobrobit srpskog naroda na КiM i omoguće rad RTV Mir”.

“Naš narod je svakodnevno i decenijama izlagan raznim pritiscima od strane protagonista velikoalbanske ideje. Nije potrebno da sami sebi zagorčavamo život”, navodi se u saopštnju Srpskog nacionalnog foruma.

Iz ove organizacije poručuju da srpski narod “vapi za srpskom reči, srpskom kulturom i srspkim pismom”, u čemu je, kako ističu, RTV Mir obilovala i prednjačila.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020