Vesti
Saopštenja

SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici

Glasanjem za ratifikaciju SSP-a u kosovskoj skupštini predstavnici Srpske liste su najdirektnije priznali Kosovo, saopštio je danas Srpski nacionalni forum.
SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici
SNF (Foto Kim arhiva)

Usaopštenju ove organizacije navodi se, između ostalog, da je država Srbija potpisnik SSP-a odavno, pa da je prema tome i Kosovo. Oni postavljaju pitanje “zbog čega Srbi u prištinskom parlamentu ratifikuju nešto što je naša država već ratifikovala?”.

“Zar zamenik predsednika kosovske vlade Branimir Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? Ratifikacija SSP je bila snažan praktični mehanizam. Zašto je prokockan?”, pitaju se iz SNF-a.

Iz ovog foruma podsećaju da je pre nedelju dana “obnovljeno jedinstvo” Srpske liste i da je, kako kažu, dato jasno usmerenje “ko, koga i kako treba da sluša”.

“Stoga je za govornicom u prištinskom parlamentu, možda časnije i prirodnije bilo videti Aleksandra Vulina, Marka Đurića ili čak i Aleksandra Vučića, nego Srbe koji nemaju mehanizme”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021