Vesti
Saopštenja

SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici

Glasanjem za ratifikaciju SSP-a u kosovskoj skupštini predstavnici Srpske liste su najdirektnije priznali Kosovo, saopštio je danas Srpski nacionalni forum.
SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici
SNF (Foto Kim arhiva)

Usaopštenju ove organizacije navodi se, između ostalog, da je država Srbija potpisnik SSP-a odavno, pa da je prema tome i Kosovo. Oni postavljaju pitanje “zbog čega Srbi u prištinskom parlamentu ratifikuju nešto što je naša država već ratifikovala?”.

“Zar zamenik predsednika kosovske vlade Branimir Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? Ratifikacija SSP je bila snažan praktični mehanizam. Zašto je prokockan?”, pitaju se iz SNF-a.

Iz ovog foruma podsećaju da je pre nedelju dana “obnovljeno jedinstvo” Srpske liste i da je, kako kažu, dato jasno usmerenje “ko, koga i kako treba da sluša”.

“Stoga je za govornicom u prištinskom parlamentu, možda časnije i prirodnije bilo videti Aleksandra Vulina, Marka Đurića ili čak i Aleksandra Vučića, nego Srbe koji nemaju mehanizme”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020