Vesti
Saopštenja

SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici

Glasanjem za ratifikaciju SSP-a u kosovskoj skupštini predstavnici Srpske liste su najdirektnije priznali Kosovo, saopštio je danas Srpski nacionalni forum.
SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici
SNF (Foto Kim arhiva)

Usaopštenju ove organizacije navodi se, između ostalog, da je država Srbija potpisnik SSP-a odavno, pa da je prema tome i Kosovo. Oni postavljaju pitanje “zbog čega Srbi u prištinskom parlamentu ratifikuju nešto što je naša država već ratifikovala?”.

“Zar zamenik predsednika kosovske vlade Branimir Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? Ratifikacija SSP je bila snažan praktični mehanizam. Zašto je prokockan?”, pitaju se iz SNF-a.

Iz ovog foruma podsećaju da je pre nedelju dana “obnovljeno jedinstvo” Srpske liste i da je, kako kažu, dato jasno usmerenje “ko, koga i kako treba da sluša”.

“Stoga je za govornicom u prištinskom parlamentu, možda časnije i prirodnije bilo videti Aleksandra Vulina, Marka Đurića ili čak i Aleksandra Vučića, nego Srbe koji nemaju mehanizme”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021
Patrijarh Porfirije čestitao Novaku na pobedi
Čestitku povodom još jednog velikog uspeha tenisera Novaka Đokovića upito je patrijarh srpski g. Porfirije.
  • 21.02.2021