Vesti
Saopštenja

SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici

Glasanjem za ratifikaciju SSP-a u kosovskoj skupštini predstavnici Srpske liste su najdirektnije priznali Kosovo, saopštio je danas Srpski nacionalni forum.
SNF: Još jedan autogol u kosovskoj utakmici
SNF (Foto Kim arhiva)

Usaopštenju ove organizacije navodi se, između ostalog, da je država Srbija potpisnik SSP-a odavno, pa da je prema tome i Kosovo. Oni postavljaju pitanje “zbog čega Srbi u prištinskom parlamentu ratifikuju nešto što je naša država već ratifikovala?”.

“Zar zamenik predsednika kosovske vlade Branimir Stojanović samo nekoliko sati pre ovog sramnog glasanja nije izjavio da srpski predstavnci „nemaju praktični mehanizam“ da nešto više urade za naše interese? Ratifikacija SSP je bila snažan praktični mehanizam. Zašto je prokockan?”, pitaju se iz SNF-a.

Iz ovog foruma podsećaju da je pre nedelju dana “obnovljeno jedinstvo” Srpske liste i da je, kako kažu, dato jasno usmerenje “ko, koga i kako treba da sluša”.

“Stoga je za govornicom u prištinskom parlamentu, možda časnije i prirodnije bilo videti Aleksandra Vulina, Marka Đurića ili čak i Aleksandra Vučića, nego Srbe koji nemaju mehanizme”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020