Vesti
Saopštenja

SNF: Glasaju Tačija, mrze Jeremića

Lista Srpska svojim primitivizmom i antinacionalnim delovanjem ne prestaje da nas iznenađuje, saopštili su članovi SNF-a povodom saopštenja poslanika Srpske liste u kojem su kritikovali posetu Vuka Jeremića Pećkoj Patrijaršiji
SNF: Glasaju Tačija, mrze Jeremića
Članovi SNF-a (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Srpskog nacionalnog foruma dostavljenom medijima, navodi se da se Srpska lista povodom posete Vuka Jeremića Pećkoj Patrijaršiji oglasila "salvama uvreda, primitivnog etiketiranja i primitivizma, vređajući jednog kandidata za predsednika naše države".

"Dakle oni koi su glasali za Hašima Tačija, vređaju Vuka Jeremića", ističe se u saopštenju Srpske.

Dodaje se da se SNF "gnuša ovakvog postupka, ograđuje u ime srpskog naroda sa KiM, i poručuje gospodinu Vuku Jeremiću da je uvek dobrodošao na Kosovo i Metoiju, kao i svi drugi predsednički kandidati, kao i svi Srbi".

"Kosovo je srpska kolevka, i kolevka srpske duhovnosti, a duhovnost je ono što čoveka razlikuje od životinje. Ali to je nepoznato onima koji zaslepljeni partijskom disciplinom ne znaju šta je srpstvo, i koji nemaju trunke duhovnosti".

Srpski nacionalni forum u saopštenju poziva sve predsedničke kandidate da posete KiM, i da posete srpske svetinje.

"Štaviše SNF bi im bio i dobar domaćin koji bi ih na pravi način i istinito upoznao sa položajem Srba na KiM, kako bi kasnije, bio od njih neko izabran ili ne, zajednički radili na poboljšanju tog položaja".

Članovi SNF se izvinjavaju Jeremiću u ime onih koji "ne znaju šta rade", a njih poziva da razmisle o svojim postupcima ako im "partijska zaslepljenost i mržnja to dozvole".Ostale vesti

Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIZJK) će podatke o zaraženima od sutra saopštavati svakoga dana u 15:00 časova.
  • 14.07.2020
Rakić i Abot o pandemiji koronavirusa
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovara je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o pandemiji izazvanoj virusom Kovid-19.
  • 14.07.2020
Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020