Vesti
Saopštenja

Smenjen zamenik generalnog direktora RTK

Upravni odbor Radio Televizije Kosova (RTK) je na današnjoj sednici usvojio predlog za razrešenje Mentora Šalje sa pozicije zamenika generalnog direktora RTK, kao i tromesečni finansijski izveštaj za poslednja tri meseca prošle godine.
Smenjen zamenik generalnog direktora RTK
Ilustracija (Foto Wikimedia)

Bord RTK je usvojio predlog v.d. generalnog direktora RTK Škumbina Ahmetkekaja za razrešenje Mentora Šalje sa mesta zamenika generalnog direktora te kuće.

"Tokom obavljanja svojih dužnosti Šalja je više puta kršio Zakon o RTK i unutrašnje propise kuće", navodi se, između ostalog, u obrazloženju v.d. generalnog direktora Ahmetkekaja.

Upravni odbor (UO) RTK je usvojio predlog Škumbina Ahmetkekaja za imenovanje Arsima Haljiljija na mesto v.d. zamenika generalnog direktora RTK, do izbora kandidata za ovu funkciju po javnom konkursu, ali ne na duže od 6 meseci.

Bord je na današnjoj sednici primio na odvojene sastanke predstavnike dva sindikata radnika na televiziji i radiju, koji su izneli svoje stavove u vezi sa javnim emiterom. Članovi Upravnog odbora su preneli uverenja sindikatima da će njihove probleme rešiti u skladu sa propisima kuće. Razgovarano je o pravima radnika, prenosu signala širom Kosova i drugim "važnim pitanjima", saopšteno je medijima.

Članovi UO RTK su obišli radne prostorije na prvom, drugom i trećem TV kanalu.

Podsetimo, UO RTK je nedavno razrešio dužnosti bivšeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija.Ostale vesti

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022
Otvorena manifestacija ’’EU za civilno društvo i medije na Kosovu – angažovanje građana’’
EU na Kosovu pokrenula je danas u Prištini dvodnevni događaj koji će podržati više od 20 organizacija civilnog društva i medijskih organizacija (OCD) u dolasku do javnosti i podizanju svesti o njihovom doprinosu stvaranju pravednijeg, demokratskijeg i inkluzivnog društva na Kosovu.
  • 16.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Lazić u Donjoj Gušterici

Petočlana povratnička porodica Branka Lazića iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, dobiće novu kuću površine 55 metara kvadratnih. Кamen temeljac za izgradnju kuće danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

  • 16.06.2022