Vesti
Saopštenja

Službene uvrede na nacionalnoj osnovi

Nakon uvrede na nacionalnoj osnovi koje je putem službenog mejla uputio radnik Opštine Junik kolegi u Opštini Gračanica, reagovali su gradonačelnik Gračanice, predsednik kolegijuma IT službenika kosovskih opština i izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština.
Službene uvrede na nacionalnoj osnovi
Printskrin službene prepiske

Predsednik kolegijuma IT službenika kosovskih opština i izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština odgovorili su gradonačelniku Gračanice na protesno pismo povodom uvrede na nacionalnoj osnovi koje je putem službenog mejla radnik Opštine Junik uputio Vladanu Popoviću.

Predsednik Opštine Gračanica Branimir Stojanović uputio je juče najoštriji protest Asocijaciji kosovskih opština, povodom istupa Rustema Pepšija koji je u službenoj prepisci Vladana Popovića nazvao “škaveljom”, što je pogrdni termin kojim Albanci oslovljavaju Srbe.

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština, Sazan Ibrahimi u odgovoru Branimiru Stojanoviću izražava žaljenje zbog neprijatnosti i navodi da ova Asocijacija ni na koji način ne stoji i neće stajati iza reči Pepšija.

On je u odgovoru dodao da će predsednik Asocijacije Naim Ismajli narednih dana razgovarati sa gradonačelnikom opštine Junik u vezi ovog problema, te da će Stojanović biti obevešten o rezultatima razgovora.

Na protestno pismo Branimira Stojanovića reagovao je i predsednik kolegijuma IT službenika kosovskih opština Uka Krasnići koji u pisanom odgovoru navodi da je stav Rustema Pepšija njegov “lični akt”, a da predsedništvo kolegijuma ne stoji iza iznetih “kvalifikacija”.

Krasnići je zatražio da se ovo pitanje razmotri na posebnoj sednici kolegijuma krajem ovog meseca.

U poruci koja je stigla na službenu mejl adresu Vladana Popovića, Pepši navodi:

„Sa punim poštovanjem se slažem sa svim tačkama i želeo bih da dodam da bi mi kao predsedništvo u ovom mandatu trebalo da ponovo razmotrimo poziciju Vladana pošto ni u jednom momentu nije bio aktivan i da se isti zameni nekim našim kolegom. Zašto da ne dođe jedan kolega na trening u Drač ili neko drugo mesto, već da ova pozicija ostane prazna samo zato što pripada škaveljskoj manjini“.
Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022