Vesti
Saopštenja

SLS u Sušici: Nezaposlenost najveći problem

Samostalna liberalna stranka nastavila je svoju kampanju za predstojeće lokalne izbore posetom Sušici. Meštane ovog sela muči visoka stopa nezaposlenosti, poručuju iz ove stranke.
SLS u Sušici: Nezaposlenost najveći problem
Aktivisti i kandidati za odbornike SLS-a (Foto SLS)

Kako se navodi u saopštenju SLS-a, aktivisti i kandidati za odbornike izložili su štand sa promotivnim materijalom i tom prilikom razgovarali sa meštanima o njihovim problemima.

"Kao i u ostalim mestima mlađe meštane Sušice brine velika nezaposlenost zbog čega veliki broj njih napušta svoje rodno mesto. Pored nezaposlenosti, takođe ih brinu neadekvatni uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima, kao i nemogućnost korišćenja telekomunikacionih mreža. U razgovoru sa ostalim meštanima saznali smo da im najveći problem predstavlja javni prevoz, put do seoske crkve Sv. Dimitrija do koje se trenutno stiže zaobilaznim putem, dok najmlađi nemaju park u kome bi provodili vreme igrajući se sa svojim vršnjacima“, navodi se u saopštenju SLS-a.

Aktivisti i kandidati za odbornike Samostalne liberalne stranke će sutra svoj štand izložiti u Suvom Dolu, u centru sela, sa početkom 12:00h, i tom prilikom pričati sa meštanima Suvog Dola o njihovim problemima i načinu na kojem će pristupiti rešavanju istih.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020