SLS traži da se poništi odluka o dodeli zemlje Kosovu Polju

Odbornici Samostalne liberalne stranke (SLS) u SO Gračanica zahtevaju da se poništi nedavno usvojena odluka o uređenju katastarskih linija između opština Gračanica i Kosovo Polje u katastarskim zonama Preoce i Ugljare.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zemljište oko naselja Marigona (Foto Kim)

Odbornici SLS-a su inače, glasali protiv ove odluke, ali je ona ipak usvojena većinom glasova ostalih članova Skupštine Opštine Gračanica.

Tom odlukom, koju je danas usvojila i SO Kosovo Polje predviđeno je da Opština Gračanica susednoj opštini dodeli više od sto hektara zemlje. Na toj teritoriji se nalazi I naselje Marigona.

“SLS zahteva da se ova maglovita i atipična odluka poništi i insistira na transparentnosti i formalizaciji zahteva”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

SLS podseća da su odbornici SO Gračanica usvojili predlog gradonačelnika Srđana Popovića o “razgraničenju” između opština, međutim, danas nakon što je održana sednica u SO Kosovo Polje, predsednik opštine Kosova Polja, Burim Beriša, navodi da je zahtev potekao od strane građana njihove opštine.

“Na čiji je zahtev zaista pokrenuta inicijativa o izmeni graničnih linija i dalje je nejasno, jer nijedna od opština nije obelodanila upućen zahtev građana koji se navodi u saopštenjima oba aktera ovog procesa”.

SLS posdeća da u predlogu odluke za izmenu katastarskih linija predsednika opštine Gračanice se ne navodi zahtev opštine Kosovo Polje upućen 24.08.2018. po rečima predsednika opštine Kosovo Polje, niti je navedeni zahtev dostavljen u materijalu za sednicu odbornicima SO Gračanice.

“Izvesno je da će uslediti proces pomeranja graničnih linija, ali ne i ko su istinski pokretači ovog postupka”, navode odbornici SLS-a.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane