SLS: Srećko Spasić i Srđan Jovanović zadržani na prelazu Bela zemlja

Savetnik u Ministarstvu poljoprivrede Srećko Spasić i savetnik premijera u Vladi Kosova Srđan Jovanović, inače članovi Glavnog odbora SLS-a, zadržani su danas na prelazu Bela zemlja od strane pripadnika MUP-a Srbije, uz obrazloženje da imaju nalog da ih zadrže.

Podeli ovaj članak sa:
 • Samostalno liberalna stranka (Foto arhiva Kim)

"Srećko Spasić i Srđan Jovanović se u ovom trenutku još uvek nalaze na prelazu, a na put su krenuli iz svojih privatnih razloga", navode iz ove stranke.

Članovi SLS-a su i proteklih meseci na prelazu Merdare zadržavani od strane MUP-a Srbije i ispitivani od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije, predsednik, potpredsednik i član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, Boban Stanković i Nebojša Jakovljević.

Funkcineri SLS-a su organizovano, u znak protesta, 26. aprila prešli prelaz Merdare zbog sve učestalijeg zaustavljanja funkcionera ove stranke.

"Samostalna liberalna stranka ne razume ove pokušaje zastrašivanja i maltretiranja i po ko zna koji put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke i šefa Bezbednoste informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazima ka Srbiji", navodi se u saopštenju SLS-a.

"Očekujemo konkretnu reakciju EU i svih ostalih domacih i medjunarodnih institucija povodom ovih maltretiranja članova Samostalne liberalne stranke", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Svetska banka će nastaviti dalju  podršku  sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu kroz razne poljoprivredne projekte, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Svetske banke i ministarke poljoprivrede Dijane Živić.

 • Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države su sa velikom pažnjom pratile izbore na severu Kosova. "Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi", navodi se u zajedničkom saopštenju ambasada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane