Vesti
Saopštenja

SLS: Srećko Spasić i Srđan Jovanović zadržani na prelazu Bela zemlja

Savetnik u Ministarstvu poljoprivrede Srećko Spasić i savetnik premijera u Vladi Kosova Srđan Jovanović, inače članovi Glavnog odbora SLS-a, zadržani su danas na prelazu Bela zemlja od strane pripadnika MUP-a Srbije, uz obrazloženje da imaju nalog da ih zadrže.
SLS: Srećko Spasić i Srđan Jovanović zadržani na prelazu Bela zemlja
Samostalno liberalna stranka (Foto arhiva Kim)

"Srećko Spasić i Srđan Jovanović se u ovom trenutku još uvek nalaze na prelazu, a na put su krenuli iz svojih privatnih razloga", navode iz ove stranke.

Članovi SLS-a su i proteklih meseci na prelazu Merdare zadržavani od strane MUP-a Srbije i ispitivani od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije, predsednik, potpredsednik i član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, Boban Stanković i Nebojša Jakovljević.

Funkcineri SLS-a su organizovano, u znak protesta, 26. aprila prešli prelaz Merdare zbog sve učestalijeg zaustavljanja funkcionera ove stranke.

"Samostalna liberalna stranka ne razume ove pokušaje zastrašivanja i maltretiranja i po ko zna koji put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke i šefa Bezbednoste informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazima ka Srbiji", navodi se u saopštenju SLS-a.

"Očekujemo konkretnu reakciju EU i svih ostalih domacih i medjunarodnih institucija povodom ovih maltretiranja članova Samostalne liberalne stranke", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
  • 12.05.2021
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021