Vesti
Saopštenja

SLS optužuje G.I. Srpsku za bušenje guma

SLS saopštava da su netačne informacije da su članovi te stranke izbušili gume na automobilu kandidata G.I. Srpska za gradonačelnika Štrpca i na "još najmanje 15 automobila aktivista i predstavnika ove liste".
SLS optužuje G.I. Srpsku za bušenje guma
Štrpce (Foto arhiva KIM)

“Ono što je potpuna istina u vezi sa ovim događajem jeste da je aktivista G.I. Srpska Radojko Kecić organizovao i izvršio bušenje guma članovima GI Srska u Štrpcu kako bi pre početka glasanja izazvao tenzije a usled činjenice da se u Štrpcu zna koji kanidat je u prednosti”, kaže se u saoštenju SLS.

SLS osuđuje bušenje guma i ističe da je ovaj incident dokaz da GI Srpska nastavlja sa smišljenim provokacijama i izazivanjem tenzija.

“Pozivamo sve nadležne organe da u skladu sa zakonima spreče plan onih koji žele da izazovu incidente i na taj način umanje pobedu Bratislava Nikolića”, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020