Vesti
Saopštenja

SLS optužuje G.I. Srpsku za bušenje guma

SLS saopštava da su netačne informacije da su članovi te stranke izbušili gume na automobilu kandidata G.I. Srpska za gradonačelnika Štrpca i na "još najmanje 15 automobila aktivista i predstavnika ove liste".
SLS optužuje G.I. Srpsku za bušenje guma
Štrpce (Foto arhiva KIM)

“Ono što je potpuna istina u vezi sa ovim događajem jeste da je aktivista G.I. Srpska Radojko Kecić organizovao i izvršio bušenje guma članovima GI Srska u Štrpcu kako bi pre početka glasanja izazvao tenzije a usled činjenice da se u Štrpcu zna koji kanidat je u prednosti”, kaže se u saoštenju SLS.

SLS osuđuje bušenje guma i ističe da je ovaj incident dokaz da GI Srpska nastavlja sa smišljenim provokacijama i izazivanjem tenzija.

“Pozivamo sve nadležne organe da u skladu sa zakonima spreče plan onih koji žele da izazovu incidente i na taj način umanje pobedu Bratislava Nikolića”, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
  • 26.09.2022
Nastup mladih glumaca i balerina iz Gračanice u Subotici

Članovi dramske i baletske sekcije Doma kulture "Gračanica" na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u Subotici izveli dve predstave juče. Mladi glumci amaterskog pozorišta "Janićije Popović" koje radi u sklopu Doma kulture "Gračanica" izveli su predstavu "Misterija nestalog jajeta", a potom su polaznice Škole baleta izvele delove iz baletskih predstava „Uspavana lepotica“, „Кrcko oraščić “ i „Don Кihot“, kao i delove modernog baleta.

  • 25.09.2022
Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022