Vesti
Saopštenja

SLS održao sednicu Glavnog odbora u Štrpcu

Samostalna liberalna stranka u proširenom sastavu održala je redovnu sednicu Glavnog odbora u Štrpcu.
SLS održao sednicu Glavnog odbora u Štrpcu
Sednica u Štrpcu (Foto: SLS)

Kako se navodi u saopštenju, pored razmatranja periodničnog izveštaja o radu Samostalne liberalne stranke, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i najava raspisivanja predstojećih parlamentarnih izbora.

“Današnjom sednicom u Štrpcu želeli smo da pokažemo građanima Sirinićke Župe njihov značaj za Samostalnu liberalnu stranku koji nas u velikom broju podržavaju i samim tim obavezuju na veću odgovornost da punim kapacitetom radimo u korist građana i za njihovu bolju budućnost i prosperitet” naveo je predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović.

Na sednici Glavnog odbora rukovodstvo Samostalno liberalne stranke je jednoglasno zaključilo da "ukoliko dođe do raspisivanja vanrednih parmalentarnih izbora, Samostalna liberalna stranka je spremna za izborni proces i da će se shodno podršci koju ima boriti da bude vodeća stranka ispred sprske zajednice", navodi se u saopštenju SLS-a.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020